Utolsó kommentek

Homoszexualitás

2009.03.10. 21:59 | Xinaf | 1 komment

Eddig nem sok figyelmet fordítottam a homoszexualitásra, mint témára. Igazából csak a ezekben a bejegyzésekben található meg a szó.
Ugye alapesetben ez a kifejezés azt jelenti: a saját neméhez vonzódik. Ezt érthetik szexuális és lelki értelemben is (bár ez utobbi nagyon ritka, mondhatni fehér holló).
Szeretném az elején leszögezni: maga a homoszexualitás is, mármint a valódi, csak a saját neméhez vonzódó személy sem gyakori. Most persze mindenki fel tud sorolni vagy 50 példát, de ezek jelentős többsége biszexuális vagy hetero. Ma reneszánszát éli a "meleg kultúra".
Miről is van szó? Sokan gondolkodtak és kutakodtak már ebben a témában. Hallottam már, hogy ez:
- betegség
- genetikai rendellenesség
- öröklött hajlam
- pszicholgiai defekt
Én a magam részéről, ha nem is ebben a megfogalmazásban, de az utobbira szavazok. Baromságnak tekintem a másik három opciót. Szerintem csak és kizárólag pszichológiai okai vannak a homoszexualitásnak.
Hogy ezek az okok pontosan mik? Jó kérdés. A kutatók sokmindent feltételeznek. Csalódás a másik nemben, sikertelenség a másik nemmel, túlzott féltés a másik nemtől, túl szigorú szülő, stb. Szerintem az igazság: bármelyik lehet az oka. In my opinion (szerény véleményem szerint): ez változó, kiből mi váltja ki ezt az állapotot. 
Személy szerint nem gyűlölöm, nem utálom, és nem nézem le azt a személyt, aki így kell leélje az életét. Ellentétben a sok gusztustalan buzeránssal, akik a kamionon riszálják magukat, és gyakorlatilag nyíltan orgiát csapnak, aztán a jogaikat követelik... nos, ők mérhetetlen gusztustalan állatként vannak nálam elkönyvelve. Aki megharcolt magával, és rádöbbent, hogy ő fiu létére a fiukat szereti... miért utálnám? Nem tehet róla.
Viszont a dolog létével már nem vagyok ennyire humánis. A homoszexualitás ugyanis nem természetes dolog! Kimondottan a természet ellen van, hiszen ilyen kapcsolatból nem születhet gyerek, ami ösztönösen a szexualitás célja. Nem is szabad úgy csinálni, mintha az lenne. Ez nem tök jó, nem frankó, és nem javaslott a terjesztése. Ugyanis ez nem normális, ahogy ezt már írtam. ISMÉT HANGSÚLYOZOM: AZ ALANY LEHET NORMÁLIS! A "folyamat" maga azért még nem lesz az!
Ebből fakad, hogy ha rajtam múlik, akkor ne házasodhassanak (de felőlem élhetnek egy fedél alatt), ne nevelhessenek gyereket (bizony ne! Se hivatalos örökbefogadással, se sehogy. Ugye, a pszicholgiai okot ne idézzük elő direkt!), és ne rendezzenek orgiát az utcán (heterók se!).
Viszont senki ne is akarjon bántalmazni valakit, csak mert más mint a többség. Bár a kisebbség kisebbsége provokálja a többséget, azért legyen eszünk!
Összefoglalva: a meleg ember nem olyan, mint a hetero. Nem azt mondom, hogy alsórendü faj, de a tény az tény: különbözik. És mivel a normális állapot a heteroszexualitás, így a melegeknek kell alkalmazkodnia a társadalomhoz, nem fordítva.
Ugyanez a véleményem a biszexualitásról is.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr88994693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.03.12. 02:36:08

"Szerintem csak és kizárólag pszichológiai okai vannak a homoszexualitásnak."
Ki kell ábrándítsalak. A modern kutatások fényében bizonyítottnak látszik, hogy a férfi homoszexualitásnak genetikai okai vannak (a női esetében ezt nem igazolták). Természetesen előfordulhat, hogy valaki a körülmények hatására egy amúgy nem hajlamos férfi homoszexuális viselkedést tanúsít (pölö börtönben), de a kényszerítő körülmények megszűnése után visszatér a korábbi szexuális szokásaihoz.

"gyakorlatilag nyíltan orgiát csapnak"
Itt van a közmondásos szőrös négylábú házőrző állat elhantolva! A szexualitás, mint olyan, intim dolog, azaz hat félre tartozik: a két (szabad akaratából) résztvevőre meg a négy falra, ami körül veszi őket.

" A homoszexualitás ugyanis nem természetes dolog! Kimondottan a természet ellen van, hiszen ilyen kapcsolatból nem születhet gyerek, ami ösztönösen a szexualitás célja."
Kiábrándítás kettő: a homoszexualitás természetes. Illetve semmivel sem kevésbé természetellenes, mint a kék szem, a vérzékenység vagy az albínóság. A történelem során, kultúrától és társadalmi berendezkedéstől nagyjából függetlenül, az emberiség egy adott százaléka homoszexuális volt. Sőt, nem csak az embereknél létezik homoszexualitás, de más állatoknál is.

"nem javaslott a terjesztése"
Gondolkodását tekintve ember homoszexuális nem is akarja terjeszteni. Aki meg nem ilyen, azzal sem a szexuális irányultsága a fő probléma.

"ne nevelhessenek gyereket" + "a pszicholgiai okot ne idézzük elő direkt!"
Nincs pszichiátriai ok. Arányait tekintve nincs több homoszexuális a homoszexuális szülők által felnevelt emberek között, mint a heteroszexuális szülők által felneveltek között.

"ne rendezzenek orgiát az utcán (heterók se!)"
Ezzel egyetértek.

"a normális állapot a heteroszexualitás"
Ez viszont csak annyira igaz, mintha azt mondanánk, hogy a normális a WASP (White Anglo-Saxon Protestant = fehér angol-szász protestáns). Persze, a beszélő szempontjából ez akár igaz is lehet, de próbálkozna ezzel mondjuk Pekingben vagy Kongóban! Maradjunk annyiban, hogy a heteroszexuálisok a többség, jó?

"a melegeknek kell alkalmazkodnia a társadalomhoz, nem fordítva"
Mármint ugye ezzel arra gondolsz, hogy ne provokálják a többséget, amíg az is tiszteletben tartja a jogaikat és méltóságukat, ugye?

//A félreértések elkerülése végett: aki meztelenül vonaglik egy kamionon, vagy Bibliával imitál közösülést, az csak a bajt keresi, és így semmi csodálkozni való nincs azon, ha sikeresen meg is találja.//
süti beállítások módosítása