Utolsó kommentek

Politikai kiskáté - közeleg az EP választás

2009.06.03. 03:11 | Xinaf | 4 komment

Ma politizálós nap van, emberek...
Most egy kicsit átelemezném a különböző pártokat, csak hogy egyetlen olvasómnak se kelljen vakon bolyongania a világban:)

MSZP: Teljes kudarc. Az MSZP gyakorlatilag vesztett helyzetből indul, mint az EP, mint a 2010-es választásokon. Medgyesit lemondatták, Gyurcsány elkúrta, Bajnai megszorít, az ország meg utálja őket. Hogy kiket képviselnek? Nos, ez teljesen ismeretlen. Jelenlegi ismereteink szerint senkit.

FIDESZ: Ők fogják nyerni a 2010-es választást, és sok mandátumuk lesz az EP-n is. Ez igazából nem kérdés. A kérdés, hogy mit kezdenek majd a győzelem után. Hogy tényleg van-e tervük, ami kivezeti az országot a szarból? Vagy csak másokat tudtak kritizálni? Egyáltalán, kiket is képviselnek? 2010-ben kiderül, addig is üdvözöljük leendő miniszerelnökünket: Orbán Viktort! Egy dolog biztos: ha a FIDESZ győz, megszünnek az utcai zavargások, megszünik a Becsület napja, és szinte minden, amit a radikális jobboldalhoz, vagy a szélsőjobbhoz köthetünk. Nem azért, mert ezekre nem lesz igény, hanem mert brutális eszközökkel fognak véget vetni ezeknek. A polgári réteget képviselik, de nem letisztázott, kik is tartoznak ide.

KDNP: Elvileg külön párt, de ez nem más, mint a FIDESZ, szép új köntösben. Így egy mandátummal több lesz az EP-n Orbánéknak. Igazából a szerepe, hogy akik rühellik a FIDESZ-t, de alapvetően hasonló értékrendet tartanak (van ilyen, nem is kevés, akik pl. Orbán Viktor személye miatt nem szavaznának oda soha...), az is tudjon kire szavazni. Képviseli a FIDESZ-t :)

MDF: Döglött hal. Utolsó kétségbeesésében két nagy nevet is előásott, az egyik Habsburg György, a másik Bokros Lajos. Ez szép és jó, csak senkit sem érdekel. Az MDF végül sikeresen kivonult a parlamentből. 2010-ig fogunk róluk hallani. Ők elvileg a konzervatív demokratákat képviselik, gyakorlatilag pedig pár tucat fanatikust, és politikából kiábrándult embereket. Más nem szavaz rájuk.

SZDSZ: A politika kurvája elég sokáig tudta a helyét biztosítani a parlamentben, de a Gyurcsánnyal történő folyamatos belharcok szépen lassan felőrőlték őket. Nem tett jót nekik az a néhány kisebb botrány, ami körüllengte a pártot, pl. hogy ki is a vezető jelenleg? Mint kiderült, Fodor Gábor. A liberálisnak mondott párt neve egybefonódott midazzal, ami dekadens, visszataszító, és undorító, pl. buzifelvonulás (nem meleg felvonulás. Én ott meleget nem láttam, csak egy rakatt retkes buzit, akiket a homoszexuális ismerőseim legszivesebben megölnének), drog, pedofilia. Vegyünk bucsút, szabad madár! Elvileg a liberálisokat, gyakorlatilag a szélső liberálisokat és az aberáltakat képviselik.

és végül, de nem utolsósorban:

Lehet Más a Politika: Ide próbálják menteni az SZDSZ maradékát, a Humanista párttal karöltve, de igazából senkit sem érdekelnek, aki tud olvasni. A legnagyobb gond az, hogy nincs valódi programjuk. Tőlük nem lesz más a politika. A világon senkit sem képviselnek.

Jobbik: No, ők valószínüleg bekerülnek az országházba. A radikális jobboldal egyetlen valódi képviselői, miután a szerencsétlenül járt MIÉP eltünt. Akiben pici rasszista érzelem is van, az rájuk fog szavazni, mivel elég nyíltan hangoztatják nemzeti nézeteiket. Khm... erösen nemzeti szocialista nézeteiket. Hogy ez rossz vagy nem, elítélendő vagy nem, támogatni kell vagy nem, ezt döntse el az olvasó. Én a magam részéről hiteltelennek tartom őket, és ha egyszer tényleg bejutnak, bele fognak simulni ők is a vonalakba. Nemzeti értelmüeket, nyílasokat, nácikat, nemzeti radikálisokat, rasszistákat képviselnek.

Jelenleg ezek a pártok plakátolják szét a várost. Rájuk lehet szavazni 7.-én, lehet választani! Leírtam, ki melyik társadalmi réteget hivatott képviselni, mindenki szavazzon gusztusa szerint!
De tényleg szavazzon, mert ez állampolgári kötelesség!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr751160486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2009.07.01. 10:16:35

Szabad megkérdezni, végül kire szavaztál?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.07.03. 18:53:40

Nem titok, a FIDESZ lett a választottam.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.07.04. 15:58:48

@proeskontra:
Szerintem nem érzékeled a Xinaf szavaiban megbújó keserűséget.
süti beállítások módosítása