Utolsó kommentek

Visszatekintés

2012.06.25. 19:46 | Xinaf | 5 komment

Címkék: filozófia érdekesség

Most pedig egy rendhagyó bejegyzés:
Végigmegyek a régi írásaimon, hogy évekkel ezelőtt, "nagyjából ezen a napon" (tehát az adott év június 25. napjához legközelebbi írásomban) mi minden történt velem.

2007.06.26.
Egy rövidke kis bejegyzés, aminek a lényege: együtt vagyok az akkori barátnőmmel, leérettségiztem, és haladok a vezetéssel. Jah, és egy ideig nem lesz blog. 

2008.06.28.
Ekkor értem haza a cserkésztáborból :) Még milyen korán volt... Az írás arról szólt, hogy a sztereotip cigány viselkedés nem is különbözik igazán a sztereotip skinhead viselkedéstől.

2009.06.25.
Érdekesség, hogy ezen a napon két bejegyzésem is született. Az egyikben arról panaszkodom, hogy egy ideig le kell álljak a testépítéssel, mert cserkésztáborba és hittantáborba megyek, nincs rá időm. Ekkor voltam a csúcsformámban egyébként. A másik írásomban egy internetes flash játékra invitáltam az embereket, amit már én se játszom, elég rég óta.


2010.06.26.
Egy Ricko nevezetű, magát "pánszexuálisként" jellemző köcsögnek, vagy ha jobban tetszik, buzinak írtam le a véleményem, hogy mit gondolok róla.
Érdekesség, hogy Ricko ugyan nem reagált, egy egy volt Szókratészes osztálytársam, aki egyébként homoszexuális igen, és kifejezte mélységes egyetértését felém, és ellenérzését Ricko felé. Kár, hogy csak a tanulmányaink után jött rá a srác, hogy a kereszténységem nem a homoszexuálisok utálatáról szól, hanem éppen ellenkezőleg: a másik iránti elfogadásról. Csak éppen a "mocskos buzi", és a homoszexuális között jatalmas különbség van. Később megjelent egy másik pánszexuális, aki hajlandó volt normális hangnemet megütni.


2011.06.28.
Két fő tengelye volt az írásomnak: az egyik, hogy a lelkiatyám elhelyezéséről írtam, aki azóta is Orosz Atanáz püspök titkára Miskolcon, a másik, hogy kifejtettem, hogy szerintem a rendőröktől elvett korkedvezményes nyugdíj egy jó intézkedés, és nem érzem jogosnak, ha emiatt panaszkodnak. Az első tengellyel kb. senki sem foglalkozott, a második heves vitát váltott ki néhány olvasóból.


No, ez lett volna a nagy visszatekintés. Nincs a dátumnak igazából semmi különlegessége, mint láthatjuk, azokban a napokban sem történtek velem egetrengetően nagy dolgok.
Mondjuk érdekes visszatekinteni, így, ennyi idő távlatából.
- Mióta azzal a lánnyal szétmentem, akiről 2007-ben írtam, rengeteg ilyen-olyan kapcsolatom lett más lányokkal. Egy része futó, más része egész komoly kapcsolat lett. Már több, mint egy éve nincs senkim. Hogy ez változni fog-e, azt az Isten tudja, és remélem, hogy szeptemberig megajándékoz a válasszal.
- A cigány, és skinhead téma ma már feleannyira sem foglalkoztat, mint régen, bizonyos szempontból pedig sokkal jobban.
- Egy ideje súlyzózok, vagy talán egy ideig súlyzóztam... nem vagyok meggyőződve, hogy folytatom is. Meló, fáradtság, kevés szabadidő. Még eldöntöm. Viszont távol tartom magam a sok időt elrabló, böngészős játékoktól.
- Még mindig úgy érzem, hogy el kell különíteni a homoszualitást, a beteg, perverz, mocskos buzulástól. És akinek nem tiszta, hogy mi a különbség, azt csak sajnálni tudom.
- Néha lejárok Miskolcra meglátogatni lelkiatyám, a korkedvezményes balhé pedig lecsengett. Összességében, továbbra is úgy érzem, hogy szinte az összes munka nagy stresszel jár, és jó lenne emelés helyett kollektíve csökkenteni a nyugdíjkorhatárt, de megértem, ha a kormányok így akarják megoldani a nyugdíjkérdést. Mármint, hogy előbb meghalunk, mint hogy eljutnánk oda egyáltalán. De egyet nem értek a módszerrel. A rendőri munkát sem érzem stresszesebbnek, mint egyéb, más természetű foglalkozásokét.

No, ennyi mára.

U.I. ha a helyzet nem változik, kénytelen leszek az internetes trollkodásról írni legközelebb... ti továbbra se etessétek a trollt!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr634610770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thotferi 2012.06.25. 23:23:42

Jó helyen kapisgálsz , mert ez a nyári napforduló időszaka. Június 25:János , Pál. Amikor Pál apostol megtért a damaszkuszi úton.
Amikor a Nap meghátrál és egyre növekvő és perzselő ereje megtörik, visszafordul, lemond dicsőségéről , mint ahogy Keresztelő János is átadta a helyét Jézusnak. (A jang- jinbe fordul) A külső embert legyőzi a belső (Bál-Pál). „Neki növekednie kell, nekem kisebbednem.” (Jn 3,30)
Úgy látszik ez az időszak neked is hasonló fordulópontot jelent és jelenthet, ha tudatosan élsz a lehetőséggel.
Azért kérlek szépen szállj magadba és fordulj az Isten hívása felé, amely most általam valósul !

mezeinewsee 2012.06.28. 14:18:00

Tele vagyok trolltáppal, és már alig tudom magam visszafogni :(.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.06.28. 20:48:02

@mezeinewsee:
Nem, továbbra sem szabad etetni. Más játszótérre átvezetni viszont szabad, sőt, nagyon nemes cselekedett lenne!

thotferi 2012.06.28. 23:45:04

Néhány szó a "trollkodásról"

A "troll" szóban a legendás hun-magyar uralkodó Atilla neve rejlik!(R-L)
Atilla és hunjai nyilaitól rettegett a korabeli Európa.
A "troll" nyilakat lő ki az áldozatai felé, amellyel szemben tehetetlenek, mert fegyvertelenek. ("A szó veszélyes fegyver és van aki fegyvertelen.")
Atilla Isten ostoraként rendeltetett, hogy jó útra térítse a sötét középkor embereit.
Ezt általában rossz néven vették tőle a gőgjükben és makacsságukban megátalkodottak.

thotferi 2012.06.29. 14:15:50

"a sztereotip cigány viselkedés nem is különbözik igazán a sztereotip skinhead viselkedéstől."

Nagyon is különbözik, ugyanis melyik volt előbb !?
A magyar szknheadek ,akkor jelentek meg, amikor már a cigányok "sztereotíp" és egyéb viselkedése tarthatatlanná vált. Ez egy válaszreakció volt , az önvédelmi reflex feléledése a józan gondolkodású magyar bőrfejű testvérekben. Az iskolában minket úgy neveltek, ha valaki valamilyen csínyt tett, akkor mindenki, az egész osztály bűnhődött miatta. A sok cigány bűnelkövetők miatt a rendes cigányok is szenvednek, mert szenvedniük kell, ez így helyes. Ausztriában is van egy sztereotip vélemény a magyarokról, sokszor éppen a cigányok miatt !
Az előítélet az ember legtermészetesebb önvédelmi eszköze.
Amikor az első ősembert megharapta a csúnya farkas, azután már az őspapi minden farkasra ferde szemmel nézett, még azokra is, amelyek ezt nem szolgálták meg. Az ostobaság és butaság ott kezdődik, amikor valaki a sztereotipiáin , az előítéletein annak ellenére sem tud átlépni, amikor a vele szemben álló másik fél már bizonyította , hogy ő nem olyan, mint amilyen sztereotipiák kialakultak a csoportjáról ahová tartozik, mondjuk a "bőrszíne" miatt
süti beállítások módosítása