Utolsó kommentek

"Így lesz állattá az ember" - Szita Bence emlékére

2012.11.04. 22:04 | Xinaf | komment

Címkék: video szomorúság

Aki nem hallotta, mi történt: egy 11 éves gyereket brutálisan lemészároltak. A gyanú szerint nevelőapja (mostmár ex) barátnője, és két haverja. A nyomozás jelenlegi állása szerint azért, mert a nő úgy érezte, a kisfiú akadályozza a kapcsolatukat.

Ma tehát mécsest gyújtok Szita Bence emlékének. Nem csak jelképesen, hanem fizikálisan is. Erre a vadállati tettre nincs megfelelő magyarázat. Egy 11 éves gyerek megölésére nem lehet semmi elég jó indok.

De, keresztényként nem mondhatok mást: a gyűlöletre nem szabad még több gyűlölettel felelni! Ezért én továbbra is határozottan elutasítom a halálbüntetést, amit emiatt az ügy miatt ismét sokan követelnek. És közben hálát adok az Istennek, hogy ezt a szegény gyermeket nem ismertem személyesen. Mert akkor lehet, én sem tudnék így gondolkodni. 
Mélységesen megrázott ez a gyilkosság. Gyerekekkel foglalkozom, van köztük ilyen korú is...

A megdicsőült igazak lelkeivel nyugtasd meg Üdvözítőnk a te elhunyt szolgádnak lelkét, megőrizvén őt a boldog életben, mely nálad van, emberszerető!

A te nyugalmadban, Urunk, hol minden szenteid megnyugszanak, elhunyt szolgádnak lelkét Üdvözítőnk, nyugtasd meg!

Dicsőség az Atyának és Fiúnak és Szentléleknek.

Te vagy Isten, ki leszállottál a poklokra és a lebilincselteknek kötelékeit föloldozád. Elhunyt szolgádnak lelkét, Üdvözítőnk, nyugtasd meg!

Most és mindenkor és örökkön-örökké. Ámen.

Egyetlen tiszta és szeplőtelen Szűz, ki Istent mag nélkül szüléd, kérjed őt elhunyt szolgájának  lelke üdvéért!


NYUGODJ BÉKÉBEN!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr94889300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medvepapa 2012.11.10. 19:12:21

Szép szavak! Igazad is lehet! Nekem még sokat kellene változnom, hogy én így tudjak érezni!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.11.11. 20:26:25

@Medvepapa:
Köszönöm... azért az érzéseimmel még én is hadilábon állok. Ez az ügy több, mint felkavaró. Egyetlen nap sem telik el anélkül, hogy ne eszembe jutna. :(
süti beállítások módosítása