Utolsó kommentek

Mese, hamár ez úgyis házifeladatom...

2007.09.24. 21:48 | Xinaf | komment

Címkék: mese

Mivel ezt úgyis meg kéne írjam, nesze nektek, kaptok egy mesét tőlem. Nem lesz túl hosszú, de igazi tartalommal bír!

Egyszer volt, hol nem volt, még az üveghegyen is túl, volt egy gyönyörű kis sziget, amit Csodaországnak neveztek. Csodaországban béke és rend volt az úr, volt egy királya, és annak három fia. Csodaország lakói, a kis törpék azonban nem szerették a királyt, mivel az nagyon csúnyán beszélt a szűk 120 fős királyi megbeszélésen, amit minden évben az Öszöd hegyen tartottak. Egyszercsak az egyik törpe nem bírta tovább, és elment a Kos útra, amit azért neveztek így, mert ide jártak legelni a bírkák. Ahogy ment, mendegélt, találkozott más törpékkel. Nosza, már együtt mentek tovább. Mire elérték a Kos útat, már egész sokan voltak. Ott elkezdtek zászlókat lengetni, és hangosan kiabáltak. Hamarosan a királyhoz is eljutott a hír. Nosza, nem is várt tovább, elsietett a palotájába, ami a Kos út mellet volt. Igencsak csodálkozott a nagy tömeget látva. Meg is kérdezte három fiát:
- No, fiaim! Vajon mi lelte a kedves kis törpéket?
A fiuk azonban tanácstalanul néztek össze. Ők várták, hogy elvehessenek végre egy királylányt, és királyok lehessenek.
- No, ha ti sem tudjátok, megkérdezem, mit akarnak!
Ezt mondta a király, és így is lett! Amikor kiért, a törpék mind felé lengették csíkos zászlóikat, és csúnyán néztek.
- Kedves kis törpék, mit szeretnétek most tőlem? -kérdezte meglepetten a király.
- Azt akarjuk, hogy menj el! -felelték korusban a törpék.
~Ennek a fele se tréfa!~ gondolta a király, és visszament a palotájába. Igencsak bánatos volt, három éjszakán át sírt-rít. Végül úgy döntött, segitségre van szüksége. Hívta is a viperákat. A viperák veszélyes állatok voltak, ha megmarnának, meg is hallnék. Erre megijedtek a törpék, és a csíkos zászlóikkal együtt elfutottak. És tán ma is futnak, ha meg nem állnak!

No comment.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr27176035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása