Utolsó kommentek

Békés, nyugodt nemzeti ünnep...

2008.03.15. 22:22 | Xinaf | 3 komment

Címkék: politika harag

... is lehetett volna ma, 2008 Március 15.-én. Sajnos ez ebben az évben sem sikerült. Az okokat mindenki maga találja ki. Nézzük, mik is voltak a mai nap elkeserítő hírei?
Demszky Gábort a fokozott biztonsági eljárások ellenére ismét megdobálták tojással. Amúgy is általános volt a különböző rigmusok kiabálása, különböző politikusok közszereplésén.  Miközben a fidesz naggyűlésén Orbán Viktor kijelenti, hogy nem kíván alkotmányellenesen kormányt váltani, és minden hívét arra sarkalja hogy maradjon meg a törvényességnél, pár száz méterre onnan, a Blahán már készülődnek Budaházi és Toroczkai hívei. Késöbb itt skinhead zenekarok lépnek fel, és innen indulnak ki a zavargások is. A rend még most, a blog írása közben sem állt helyre. Egy skinheadet cigányok vertek meg. A tüntetők bekeményítettek, és most már molotov koktélokat is dobálnak. Rendőrök és tüntetők is megsérülnek, kukák égnek. Csak a szokásos. Minden nemzet így ünnepli az ünnepeit...
De nézzük azokat az élményeket, amit konkrétan is átéltem, és nem a tv-ből értesültem róla:
A napon legelején, még minden politikától mentesen találkoztam egy különösen idióta barommal: szembement autóval az egyirányú utcán, majd befordult egy másik egyirányú utcába. Gratulálok, hülye vagy!
Nyüzsgöt a családi élet, megünnepeltük a bátyám és a sógorom születésnapját, majd kinéztem a fidesz rendezvényére is, legalábbis a Viktor beszédre.
Én a beszédet személy szerint jónak találtam. Természetesen szurkálás volt, kapott kritikát a kormány és személy szerint Gyurcsány Ferenc is, de ez minden oldalal így van: kritizálja a vetélytársát. A lényeg inkáb az volt, hogy legyünk egységesek, és maradjunk meg a törvényesség és az alkotmányosság határain belül.
Már itt feltünt hogy sok az árpádsávos zászló. Ezek főleg hátul álltak. A szervező igyekezett lebeszélni az embereket hogy a Blaha felé menjenek haza. Valószínüleg azért, hogy ne keveredjenek a radikálisokkal (legalábbis a legnagyobb radikális hírportál ezt írta, és én is egyetértek).
Mivel azonban a nővérem a Blaha közelébe lakik, ez az útirány elkerülhetetlen. Már a fidesz gyűlés fele menet is feltünt két dolog: a mellékutcákba állomásozó rebisz komandó, és a Blahán készülődő radikális gyülés. Nos, visszafele aggódtam azon árpádsávot magánál tartó felebarátaink miatt, akik kicsit ittas állapotban be-beszólogattak a rebiszeseknek. Nade aztán elértem magát a gyűlést is. A skinhead jelenlét fokozódott, de találhatóak itt más radikálisosok is. Itt fejeződik be az élménybeszámoló, mert végül gond nélkül elértem a lakást.
És a helyzet értékelése: a fidesz a szokásosat csinálja. Kritizál, és közösségépítő beszédeket tart. És kiemelném ismét: az alkotmányosság és a törvényesség kiemelt fontosságú Viktor beszédében.
A radikális oldal pedig árulónak tartja a fideszt, mivel az nem szólítja fel az embereket a kormány elkergetésére.
Hogy miért is emeltem ki ezt a két dolgot? A napokban több ismerősöm, de még olyan személy is akit barátomnak tartok, összemosta a jobboldalt és a szélsőjobbot. Nagyon nehezen viselem, amikor rejtve lenáciznak.
Kb. náci vagy fasiszta is annyira vagyok, mint kommunista. Támadtak már baloldaliak, mert én, a rohadt féreg mit magyarkodok azzal a kokárdával? De kötött már belém skinhead is, mert a bőröm barnább egy árnyalattal, mint másoké. (Megtehette, mi voltunk hatan, ők kb. 30-an.) Ezek után én bárki szerint közösséget vállalok bármilyen szélsőséges eszmével? Lesz majd egyszer méltó ünneplése is március 15.-ének, október 23.-ának, és a többi olyan napnak, amikor elődeink akár fegyvert is fogtak értünk. Amíg ezeknek a napoknak politikai töltése van, addig azonban aligha. Legalábbis én, aki nemzeti érzelmű, hazafias embernek tartom magam, nem nagyon vagyok képes úgy megemlékezni a márciusi ifjak nagyságáról, hogy felgyújtok néhány kukát, és molotov koktélt dobok valakire. De úgy se, hogy otthon vacogok, hogy "jaj, megint mit csinálnak a szemét jobboldaliak! Jaja!" Nézzünk magunkba. Érdemes.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr7382584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.03.19. 00:09:57

Oké, cinikus lesz. Ki******* cinikus. De: mégis mit vártál a nemzeti radikalizmustól?

Akara 2008.04.04. 17:39:53

Erről most nehéz lesz értelmesen írnom, de úgy érzem, meg kell tennem. Ugyanis ez az általános leíró vélemény ugyebár a skinheadekről szól, s azon "szélsőjobbos egyénekről", akiket kb. ugyanannyira tartok, mint egy-néhány cigányt...
Nem tudom, hogy amikor a bejegyzést fogalmaztad, gondoltál-e rám, vagy a többiekre - tudod, kikre, nem írok neveket...
Egyébként elég rosszul esett...

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.04.06. 21:11:41

Akara!
Őszintén szólva, eszembe se jutottatok. Illetve annyira eszembe jutottatok, hogy reméltem semmi bajotok nincs. Az egyik közös ismerőst fel is hívtam, hogy jól van-e.
Ha az írásban említett egyéneket annyira becsülöd, ahogy leírtad, akkor megint nem értem.
Bejegyzésemben arra hegyeztem ki a dolgot, hogy a radikális oldal és Orbán Viktor nagyon messze áll egymástól. Akinek beszóltam, az pedig egy liberális barátom. Nem tudom, mivel bántottalak meg, de bocsánatot kérek érte.
süti beállítások módosítása