Utolsó kommentek

István a király + helyzetjelentés

2008.05.11. 00:23 | Xinaf | Szólj hozzá!

"Hajnali ébredés keserű szájíze
Álmaid nyomasztó képe megvisel
De a tegnapi munkától a karod még fáradt
Éjszaka holtfáradtan esel az ágynak!"

És már értem is, miről énekel ezen sorokban a Beatrice együttes. De ez a mai blog kivételesen nem lelkizésről, és nem is a melómról fog szólni.
Megvan a Társulat végleges szereposztása. A főszerepek így alakultak:
- István: Feke Pál
- Koppány: Vadkerti Imre
- Laborc: Varga Lajos
- Réka: Herczeg Flóra
- Gizella: Simon Boglárka
- Táltos asszony: Fejes Szandra
- Torda: Toth Attila
- Sarolt: Éder Enikő
Ez a sorrend semmit nem jelent, abszolút az alapján írtam le, ahogy eszembe jutott. Őrülök, hogy végül is nagyon ütős szereposztás született, és annak is hogy kettős szereposztásba fogják játszani a darabot.
Holnap buliba megyek, ottalvós, sátrazós, alkoholos összejövetelre. Igazából bulizni régen volt utoljára kedvem, de most nagyon örülök az alkalomnak. A meló meghozza a kedvet mindefajta szórakozáshoz.
Helyreált nálam a világ rendje. Végre beszéltem telefonon vagy találkoztam azokkal az emberekkel, akik úgy hiányoztak az életemből. A régi cimborákkal. El is merengtem, vajon melyik ismerősömből mi lesz mondjuk 10 év múlva? Vajon melyikünknek jön össze az élet, melyikünk süllyed bele a bűnözésbe, és melyikünk gürizhet kevés pénzért majd élete során? Én mindenkinek szurkolok, hogy sikerüljön elérnie, amit akar.
Kicsit visszakanyarodnék az István a király témájához. Ez egy olyan darab, amit kőkeményen ismernie kellene mindenkinek, és sajnos azt tapasztaltam, hogy nemhogy nem ismeri, de nem is érdekli az emberek nagy részét... nos, akkor egy felhívás a nemzeti érzelműbbek felé:
Igen tisztelt Magyar!
Ne akard úgy megmenteni a nemzetet, ha fogalmad sincs a nemzeti értékekről. Most hagyjuk a francba a nem is létező "tiszta magyar vért". Inkáb gondolkodjunk el a kultúrális örökségünkön! Ne akarjon a nemzetért és a hazáért harcolni, aki nem tudja jobban-rosszabul elénekelni a Himnuszt és a Szózatot. Ne akarjon hős lenni az, aki nincs tisztában legaláb alapszinten a történelmünkkel és az irodalmunkkal. És ne verje a mellét senki, aki úgy akar MAGYAR lenni, hogy nem ismeri a magyarság egyik legszebb korunkbeli művét, az István a királyt. A finnugor elméletet van időd az után cáfolni, hogy ezt a darabot megnézted és meg is ismerted. Tudod: "Adj békét Uram!" Ezennel köszöni a figyelmet tőled: Xinaf
És eljött az ideje, hogy azoktól is elköszönjek, akikre nem vonatkoznak a fent leírtak.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr75463232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása