Utolsó kommentek

Fontos zenekarok az életemben

2008.05.20. 20:22 | Xinaf | 1 komment

Ezen bejegyzés olyan együttesekről szól, amik fontosak nekem, amik adtak nekem valamit, amiknek a szövegét gyakran idézhetem, mert sok életszituációba odaillik.

Ossian: Rengeteg száma van, amiben az ember magára ismer. Remek zene akkor is, ha valaki éppen szerelmes, és akkor is, ha megalázták. Az emberben tartja a lelket.
Pokolgép: Akár régi, akár új, a Pokolgép fémzenéje mindig erőt és lendületet ad a túléléshez. A rockerség, a közösséghez tartozás zenekara.
Kalapács: Kalapács József a kedvenc metál énekesem. Ez az együttes még ma is azt a klaszikusan magyar heavy metált játsza, amit én egykor megszerettem.
Lord: A legjobb példa, hogy romantikus dolgokat is lehet keményen, rockosan kifejezni. Sok nehéz korszakomon segített át a Lord, mert néha az embernek érzelmes hangulata is van.
Edda: Csak a régi, újból talán egy szám. Hihetetlenül ütős és igényes banda, mint mozgás, mint zene, mint szöveg és mint hangulat is. Nem kell bemutatni senkinek.
P.Mobil: Itt igazi rocklegendák énekeltek és zenéltek mindig. Klaszikus hard rock, ami ma már sajnos nagyon nem divat, és néha nagyon jó hogy van.
P.Box: Mint elődje, a P.Mobil. Ugyanazokat az igényeket elégíti ki.
Beatrice: Punkos lendület, igényes de egyszerű zene. A legszókimondóbb együttes a világon! Olyan réteget is megcéloz, amit más senki: a melósokat.
Egészséges fejbőr: Ha nem is értek egyet minden nézetükkel, akkor is el kell ismerni: ilyen sokszínű zenekar nem sok van a világon, legyen szó zenéről vagy témákról.
Auróra: Punk zenekar, rock hangzással. Szövegben verhetetlenek, és a koncertjeiken utolérhetetlen hangulatot tudnak teremteni.
Alvin és a mókusok: Nehéz megmondani, mit szeretek ezen a bandán. Igazából nem különösen jó a zene, nem különleges az énekes hangja, és mégis jó hallgatni.
Bikini: Ugyanazokról a dolgokról szól mint a Beatrice, de a stílus ahogy előadják teljesen más. Igazi érték.
Tankcsapda: A fiatal rockerek 90%-ának magyarországon van Tankcsapdás múltja. Agreszív, primitív és őszinte zenekar... pozitív értelemben.
Cross Borns: Egyetlen albumuk miatt kerültek fel a listára: a Kalandozások Középföldén nevezetű alkotásuk egy olyan metálopera, amit az ember betesz, és egyben végighallgatja.
Hobo Blues Band: Néha, amikor depresziós vagyok, vagy csak filozófikusabb hangulatom van, akkor eljött a HBB ideje. Földes "Hobo" László kiváló előadóművész, legyen szó zenéről vagy versről.
Deák Bill Blues Band: Keserű témák, keserű hanggal. A HBB-tól gyakorlatilag Bill kapitány különbözteti meg. Íme, egy cigány is alkothat nagyot és maradandót.

A lista talán még frissülni fog, lehet hogy kihagytam valamit... egyelőre ezek jutottak az eszembe. A sorrend nem sorrend jelen esetben, illetve az sem számít, hogy mennyit írtam egyikről-másikról. A témában járatosak észrevehették: csak magyar előadók szerepelnek a listán. Nem véletlenül. Nekem a szöveg az elsőrangú, és külföldi előadó nem tud magyar ember szívéhez vagy életéhez szólni, mert más körülmények között alakult ki a saját nézete. Aki nem ismeri valamelyik zenekart, annak javaslom a Youtube oldalát, vagy az ismerősöket. Érdemes időt szánni pár szám meghallgatása erejéig annak, aki akár csak egyet is ismer a felsoroltak közül. Ezek az együttesek mind elérték, hogy valami bennem megmozdult, tehát valami közös van bennük.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr30479378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ReWrick (törölt) 2008.05.22. 22:03:06

Lord
Alvin
Tankcsapda
Pokolgép
ha valakinek van az jó lenne... Mert nekem nincs... :(
süti beállítások módosítása