Utolsó kommentek

Féltelek

2008.05.25. 19:40 | Xinaf | 3 komment

Nem tudom, mi lesz annak az útnak a végén, amin a korosztályom, a 20 év körüli fiatalok haladnak.
Látom amit látok, és máshonnan is szerzem az információt, és egyre jobban agódok. Ahogy Csejk Miklós tanárúr és sokan mások is mondták: a fiatalok fusztráltak. Amikor ezt a MÜA-ban hallottam, igen bölcsen bólogattam, mint aki tökéletesen érti mit is akar mondani ez az ember.
Vegyünk csak egy konkrét példát, miről is beszélek: Ferenc körúton egy fiatal társaság összeszólalkozik két munkással. Mikor elfogy a mondanivalójuk az ifju titánok kést rántanak, és megrohamozzák a két melóst. A négy férfiember erössen részeg (pedig még este nyolc óra sincs!), a társaságukba tartozó két leányzó józan ugyan, de láthatóan nagyon imponál nekik hogy ilyen "kemény férfiakkal" utazhatnak együtt, mert ordítva bíztatják a kanjaikat, hogy nyírják ki a másik ketőt.
Én is üvölteni tudnék. Ja, mielött elfelejtem: a négy késes hülyegyerek magyar volt, nem cigány.
Vehetünk másik példát is: divatos fiatalember (azaz egy fiatal suttyó) üvöltve hallgatja este a villamoson a telefonján a zenét, kihangosítva. Felszál két közterület felügyelő és kivételesen a dolgukat teszik: udvariasan(!!!!) felszólítják a kis patkányt, hogy tegyen már fel egy headsett-et. Erre a reakció: "Te meg mi a k. anyádért ba**ogatsz engem, köcsög?" Most nem azért, tudom hogy a saját korosztályom ellen beszélek, de egy huszonéves kis taknyos hogy veszi a bátorságot, hogy így reagáljon egy felnőt ember szavára, aki az apja lehetne?
Szóval ezért aggódok én. Mert a jövő kulcsai, a reménységek, a szemünk fényei, a társadalom majdani építői gengsztereset játszanak, bandákba járnak, isznak mint a gödény, és úgy szereznek elismerést a saját társaságukba, hogy minél ordenáréb stílusban beszélnek. Még aggasztóbb, hogy a lányok is.
De mit csináljanak balhé és a pia helyet a fiatalok? Nincs hova menjenek, nincs mit nézzenek, nincs mit csináljanak. A szar oktatás miatt olvasni nem tanulnak meg (azaz el tudják olvasni a betüket, de valóban olvasni, értelmezve, elképzelve a leírtakat nem), örökké nem nézhetik a tv-t, nameg nincs is mit nézni benne, olyan hely ahol szívesen látják őket nincs. A barátaik pedig ugyanolyan szerencsétlen sorsú emberek, mint ők.

"Szólok én, mert a srácot féltem
Ne legyen szívünk csemetéje
Dolláros macák matracává
Kivénhedt buzik szeme fénye!"
(Soós Zoltán)

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr34487063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ReWrick (törölt) 2008.05.25. 21:44:54

Kedves barátom. Noss végig sem olvastam az írásod, de ezért ne haragudj meg, mert ilyen őszinte voltam. De látom neked mániád, hogy olyan dolgokat húzz fel blogodra, amiken napokig lehet rágódni, beszélgetni. Ahány ember, annyi új dolog csatlakozik majd a gondolatodhoz. De hidd el. Ez ellen nem lehet semmit tenni. A media ömleszti magából Chuk Norist, meg egyéb ilyen Dragon Ball dolgokat. A valóságtól elhatárolódik, értelme nem sok, csak hogy a gyermek agyába a tudatalattijába programozzák az agressziót. Harcolni kell, harcolni muszáj. Győzike, Big Brother, és sorolhatnám. Ma már a VUK ciki az oviban, mert nem tudja, hogy ki az a Győzike, és ha esetleg az apukája megmutatja neki a Kecskeméti állatkertben, a majomketrecnél csodálkozik, hogy más gyerekek ezért ülnek le a tv elé minden hétfőn, és beszélnek érdekes nyelven.Míg élőben, az oroszlánt, a tigriseket a kis kengurukat, és más sokkal szebb állatokat is lehet látni. Nincs más csak a pénz. és a szülők nem foglalkoznak eleget a gyerekkel. két óra játék, aztán menj találd fel magad és hová küldik? a tévé elé. Barátom... Tényleg inkább a nyulak párzásáról, az ember kifejlődéséről, de ne ilyenről, ami órákig napokig lehet beszélni.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.05.26. 05:43:01

"el tudják olvasni a betüket, de valóban olvasni, értelmezve, elképzelve a leírtakat nem"

Igen, ez a jelenség sajnos ismerős... Na majd vizsga után, ha lesz erőm, megemlékezem a múlt heti fórumos átírás-"vitáról"...

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.05.26. 21:16:24

Cz Typpy:
Miért is ne? Ebbe a blogba mindig is az került, és mindig is az fog kerülni, amin jár az agyam. Az, hogy szóban kevesebbet filozófálok, nem azt jelenti, hogy nem gondolkodok magamba akár órákat a világ dolgain!
Amúgy azzal amit írtál egyetértek.

Alister: Kiváncsian várom!
süti beállítások módosítása