Utolsó kommentek

Lakatos Attila, borsodi cigány vajda

2008.09.29. 21:47 | Xinaf | 23 komment

Kiváncsi vagyok, kinek mi a véleménye a videó láttán. Én azt mondom, ha minden rasszista poént félreteszünk, és komolyan elgondolkodunk, rájövünk magunk is: muszáj megbékélnie a magyaroknak és a cigányoknak.
Ez az ember nem fasiszta. Ő cigány, méghozzá vajda, tehát vezető.
Csináljunk nagy nézettséget ennek a videónak, hogy foglalkoznia kelljen Lakatos Attilával a médiának! Volt már a tv-ben Kelemen Anna, Győzike, Matisz nagypapa, Fekete Pákó, és sok másik médiabohóc. Akkor most lássunk valakit, aki tesz is azért, hogy egy jobb világot teremtsen!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr24688097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hilts · http://www.hilts.blog.hu 2008.09.29. 23:46:08

Hát nem tudom...nekem ez az egész kicsit mesterkéltnek,beállítottnak tűnik. Emlékszem, talán egy éve a Fábry-show-ban járt vendégként az országos!cigányvajda, és szentül megígérte,hogy majd nagy rendcsinálás lesz a cigányok között. Az eredményt látjuk, ill. nem látjuk...
Megfigyelhető, hogy 1:20-nál a háttérből hallható, ahogy Lakatos úr mondja, hogy ,,majd jön az a divat, hogy a barnákat fogják alkalmazni...-sokan leszünk mi ebbe' az országba' "
Én azt kívánom,hogy csak a fele legyen betartva annak,amit Lakatos úr ígér. Majd meglátjuk.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.09.30. 00:47:12

1. Az országos cigány vajdát a vajdák fele, innentől kezdve a teljes cigányság fele nem fogadta el. Ő azt igér, amit akar.
2. Azért tűnik elötted mesterkéltnek, mert cigány.
3. Igaza van. Elöbb-utobb ők lesznek többen. Egy átlagos magyar scaládnak születik 2 gyereke (jobb esetben, de általában annyi sem), egy átlagos cigány családnak 4-5-6. Nem egyértelmű, hogy pár év múlva sokkal többen lesznek? És akkor majd kiket fognak alkalmazni?
Az igazság fájhat, de mindenben igaza van.
4. Még nem igért semmit. Terveket mondott, megoldási javaslatokat tett, és azt mondta el, ami már a múlté.

DrHentes 2008.10.03. 22:27:56

Hilts most azért nem tetszik mert cigány? vagy azért nem mert mond valami okosat?
Eddigi komentekböl azt vettem le hogy te Magyarnak valód magad. És nem értesz ezzel a videóval egyet? Miért van az hogy ha valakinek van egy jó ötlete és csak azért nem tetszik mert barnább a bőre, ne viccelj már ez már nekem sok. Nem szeretem a cigánybünözöket és itt egy vajda aki megoldást nyújt erre te rá mondod hogy "nekem ez az egész kicsit mesterkéltnek,beállítottnak tűnik" ne haragudj de te hülye vagy.

Hilts · http://www.hilts.blog.hu 2008.10.04. 17:34:10

Nem haragszom,de mindenki magából indul ki kedves Hentes...Nekem ez a véleményem,nem kértem hogy másé-pl. a tiéd.is ez legyen. Egyébként meg kívánom,hogy minden úgy legyen,ahogy Lakatos úr állítja.

Najiva 2008.10.05. 21:32:49

Kedves Bálint!

Ezt a videot remélem megmutatod annak a drága közös ismerősünknek, aki igen-igen szélsőséges. Nem hinném,h hisz majd benne,de talán.
Hilts-nek csak annyit üzennék,h nem szabad általánosítani. Rengeteg a magyarok között is a bűnöző,mégsem mondjuk azt,h mi mind azok vagyunk. Mert ugye nem...

Hilts · http://www.hilts.blog.hu 2008.10.05. 23:33:54

Ó de vártam már, hogy valaki előrukkoljon a jó öreg ,,a magyarok között is sok a bűnöző" dumával:)
Kedves Najiva ! Teljesen igazad van,de amíg a cigány ,,sportból", veleszületett tulajdonság miatt, stb., lop,rabol,gyilkol,addig sajnos ,,kell' általánosítani. De annak örülök,hogy a cigányokat nem magyarként említetted:)

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.10.06. 13:15:52

Szegény Szent István királyunk meg forog a sírjába... Mondjuk megérdemli: kellett beeresztenie a csuhásokat az országba...

//Nem-nem. Irónia továbbra sem egy ország, ahol irónok élnek...//

Pegabeci 2008.10.06. 16:01:24

Hát Kedves Alister BARŰÁTOM ; És nem mellékese, kedves Hilts!
Nem várhatsz derültégbőlvillámcsapást, a (ha már iggy ) CIGÁNYOK közt nem olya egyszerű rendet tétetni!!!; mikor egymást verik egymást lopják meg.! (csak igy tapasztalap alapján ) mikor az 1ik elöző nap a legjobb spon , koma, és még vérrokonnak is kinevezne a cél elérése érdekében, másnap viszont már ugy kiloja a szemed,h ihaly, akkor nem tudom mit vársz, várunk, vártok!!!
Nem ocsárlás képpen, de kedves kormányunk, (mindegymeik) mit tett 4 év alatt??? (csak ugy mellesleg!???!)
Nem mellesleg a TÖMEG ELMÉLET (XINAF) megállja a helyét. !!
szomoru vagy sem, de ez igyvan lesz, s....
És ,h István forog a sirjában, háát, ITT A TATÁROKTÓL A TÖRÖKÖKIG ANÉMETEKEN KERESZTŐL AZ OROSZIG mindenki volt itt, és kedves ALISTER barátom aki itt magyarnak mondja magát, AZ BIZA HAZUDIK!!! és akkor azta a témát igazán nem szeretnim felhozni, h bizony a magyaorok,.....

U.I.: Az a magyar aki Magyarotszágon él, és magyarnak vallja magát.)

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.10.07. 01:14:06

Pegabeci:
1. Jó lenne, ha világosan látszana, mit kinek írtál.
2. Mindenre, ami szent: helyesírás-ellenőrző programod nincs?
3. Saját magaddal is ellentmondásba keveredsz: "aki itt magyarnak mondja magát, AZ BIZA HAZUDIK" vs "Az a magyar aki Magyarotszágon él, és magyarnak vallja magát."
4. Ajánlom figyelmedbe a hozzászólásom //-ek közötti részét...

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.10.07. 22:11:25

Ja, és még valami:
Nem tudom, miért nem az mindenkinek a reakciója, mint mondjuk Najiváé, legalábbis abból a szempontból, hogy örüljünk neki, hogy vannak ilyenek!

Hilts · http://www.hilts.blog.hu 2008.10.08. 00:03:04

Sajnos nem ilyen egyszerű a dolog, kedves Xinaf. Bárcsak ilyen egyszerű lenne, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz jó ideig semmi pozitív változás a cigányok ügyében. Annak is örülhetünk, ha nem romlik a helyzet-mondjuk ez egész Magyarországra is igaz, nem csak a cigányokra.
Lakatos úrhoz visszatérve: egy fecske nem csinál nyarat. Megintcsak sajnos.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.10.08. 15:06:35

Ebben egyetértünk! Egy fecske (főleg ha borsodi), nem csinál nyarat. Ettől függetlenül vallom:
Nem ő kellene az Országos Cigány Önkormányzat vezető székébe Kolompár Orbán helyet?
Nem neki kéne hatalmat adni a cigányságból?
Nem lenne jobb, ha a szavai eljutnának MINDEN cigányhoz?
És végül, de nem utolsó sorban:
Ha minden így marad, ahogy van, 15 év múlva több cigány lesz az orszűgban, mint magyar. Ez nem pánikkeltés, nem rasszizmus, hanem TÉNY!
Egy magyar családnak 1-2 gyereke ha van, egy cigánycsaládnak 4-5.
Ha nem helyezzünk Lakatos Attila féle cigányokat vezető pozicióba, nekünk és a gyerekinknek és az unokáinknak NAGYON szar lesz!

Mike 2008.10.28. 14:06:50

Érdekes, h Lakatos Úrral szemben ülő illető Kovács Zoltán olyan fene nagyon megválogatott szavaival már próbál ködösíteni, megint csak arról beszélni, h a cigányokat diszkriminálják. (Jah! Legtöbbször pozitívan, de ebbe annyira ne menjünk bele, liberalizmus.) De éri őket megannyi negatív diszkrimináció is, ez tény, de ok és okozati összefüggés az mindig mindenhol felfedezhető. Ok nélkül nem éri szó a ház elejét! Mindezzel szemben Lakatos Attila kimeri mondani azt amit gondol, s mer beszélni a helyzetről nyíltan, hazugságok nélkül. Képzelem mi játszódhat le Kovács Zoltán fejében, azt sem tudja, h miként hallgattassa már el, mert érezhető, h neki erről beszélni büdös. Addig amíg vannak olyan cigány vezetők akiknek ez a helyzet, h széthúzás van magyar és cigány között, ez kedvező, addig itt nem lesz sosem teljes béke. No meg persze nem a magyarok dolga lenne rendet rakni a cigányok között, hanem a cigányoké.
Mi csak úgy pofázunk bele a dolgokba, mint a nagy Amerikaiak az országunk helyzetébe közben azt sem tudják merre van Magyarország.

ne-magadbol-indulj-ki 2008.11.03. 11:54:41

Hilts · www.hilts.blog.hu 2008.09.29. 23:46:08

Te csak "rendcsinálni" akarsz a cigányok között? Nem fog menni. Munkára szoktatás és hosszú távú állami stratégia nélkül nem fog megoldódni a probléma, enélkül nem lehet "rendcsinálni".

Becsukhatjuk a szemünket és mondhatjuk, hogy "valaki tegyen rendet".
Vagy eljátszhatjuk az SZDSZ-es jogvédőt, hogy mindenki fasiszta aki kiejti a szót, hogy cigány.

Egyik nagyobb hiba mint a másik.
Be kéne látni, hogy nem lehet megúszni sem a gondolkodást, sem az áldozatvállalást a cigánykérdés kapcsán.

ne-magadbol-indulj-ki 2008.11.03. 12:01:16

Hilts · www.hilts.blog.hu 2008.10.05. 23:33:54

Hilts · http://www.hilts.blog.hu 2008.11.03. 19:38:38

Nem értem kinek szántad, ezt a kommentet...Ha nekem, úgy látom nem vagy tisztában a cigányokról alkotott képemmel. Olvad el a blogomon a Magyarent Evil c. bejegyzést.:)

Szabó néni 2009.02.06. 02:22:11

Xinaf! 'Nem ő kellene [Lakatos Attila] az Országos Cigány Önkormányzat vezető székébe Kolompár Orbán helyett?'
De igen.

gypsy csaba 2009.02.08. 19:58:20

Kedves Lakatos Attila!

Jómagamról: egy 44 éves miskolci születésű, 27 éve Budapesten élek.
Élelmiszer boltom van amit a családommal csinálunk 10 éve már.
Csatlakozom a véleményéhez a cigánysággal kapcsolatban. Több éve ugyanezek a gondolatok megfogalmazódtak bennem is, amiért teszek is -úgy érzem-.
A boltomba érkező cigányokat rendre, tisztességre nevelem, akiket nem tudok azokat inkább eltanácsolom a boltomból, mert kezelhetetlenek.
A boltomban ha probléma van az általában 95%-ban cigányszármazásúval van, holott én és a családom minden tagja cigányszármazású.
A magyarszármazásúak elértem hogy jobban tisztelnek és megbecsülnek, mint a saját fajtám. Persze vannak kivételek, akik olyanok mint mi vagyunk, tisztességes, családcentrikus, szeretetre, és elismerésre vágyó cigányok, akiket tisztelek.
Ez a rengeteg öntörvényű, összeférhetetlen cigány nagyon sokat árt minden normális életvitelt folytató cigánynak. Egységesen kellene fellépni a normális cigányoknak, -chartát alkotva- elítélni azokat akik nem képesek a társadalommal együtt élni. Isten ne adja lehetek még én is szegény, de koszos, ápolatlan, tisztességtelen soha!!!.

Mokany 2011.02.09. 19:10:32

Valaki meg tudja mondani, hol lehet mailt küldeni Lakatos Úrnak? Egyik oldalról székely magyar, másik oldalról sváb származású emberke vagyok és sok olyan ismerősöm van aki cigány. Közülük többen idősebbek nálam és születésem óta ismernek. Lakásomat tőlük vettem. Nem minden cigány rossz ember. Persze sajnos sok közöttük a léhűtő. Szeretnék beszélni Lakatos úrral és talán ötleteket is adhatok neki a munkájához. Nagyon jó kapcsolatot ápolok cigány és zsidó származású emberekkel. Olyannyira, hogy barátomnak tekintem őket és bármikor jöhetnek hozzám a családom tagjaként kezelem Őket. Együtt vacsorázunk iszunk beszélgetünk.De Ők tisztességes emberek.Még a kis oláh csibészekkel is normálisan viselkedtem pedíg betörtek az üzletembe hétszer. Tudtam, hogy ők voltak, még is próbáltam jobb útra terelni őket. Nem sikerült. Csücsülnek.Valami megoldás kell mert itt élünk együtt. Várok választ valakitől.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.02.10. 02:06:19

@Mokany:

A kérdésedre a válaszom: fogalmam sincs! Gondolom a neten van valami elérhetősége.

Viszont van pár dolog, amit furcsállok:

"Szeretnék beszélni Lakatos úrral és talán ötleteket is adhatok neki a munkájához."
Egy félig székely-magyar, félig sváb ember akar tanácsot adni egy cigány vajdának, hogyan végezze a dolgát? Ezt inkább ne tedd, mert lehet, sértésnek fogja fel... és teszem hozzá. jogosan.

"Nagyon jó kapcsolatot ápolok cigány és zsidó származású emberekkel. Olyannyira, hogy barátomnak tekintem őket és bármikor jöhetnek hozzám a családom tagjaként kezelem Őket. "
1. Hogy jönnek ide képbe a zsidók?
2. Mi köze van a barátságnak a származáshoz?

"Még a kis oláh csibészekkel is normálisan viselkedtem pedíg betörtek az üzletembe hétszer. Tudtam, hogy ők voltak, még is próbáltam jobb útra terelni őket."
Ez nagyon nemes... de ha tudtad, hogy engedhetted, hogy hétszer betörjenek? És így akarsz tanácsot adni a vajdának?

Félre ne értsd, nincs nekem semmi bajom a személyeddel, de talán kicsit túlságosan elhajlasz egy irányba. Természetesen senki nem lesz pusztán a származása miatt rossz. De jó sem. A törvény mindenkire egyformán kell vonatkozzon!

Mokany 2011.02.10. 10:16:49

Kedves Xinaf!
Köszönöm válaszod. Engedd meg, hogy az általad nem értett dolgokra válaszoljak.A zsidó, cigány és egyéb származás vagy vallás vagy egyéb dolog, hogy jön ide? Ezzel azt szerettem volna megértetni, hogy nincsenek előítéleteim. Csupán az emberek cselekedetei és viselkedése a fontos.Ez alapján lehet pálcát törni valaki felett vagy sem. Nem foglak untatni azoknak a személyeknek a sztorijával akik az ismeretségi körömben tökéletesen asszimilálódtak.Sokan vannak és eszembe sem jut róluk a származásuk. Ugyan úgy dolgoznak,adóznak,és törvényt tisztelve élnek.Van olyan cigány családfő aki a saját lányát kitagadta mert nem viselkedett hozzájuk illőn.
Sajnos a betöréseket nem tudtam megakadályozni. Nem vittek el semmi komolyat csupán apró táplálék kiegészítőket.Volt, hogy csak az ablakot zúzták be. Kijátszották az apró termetükkel és különböző egyéb módszerekkel a rácsozást a riasztót meg a rendőröket is. A feljelentések megtörténtek. A kutyák nem tudtak szagot fogni a kiszórt bors miatt,stb.Nem dolgom elfogni és meggyanúsítani sem őket. De a haverjaik mondták kik voltak. Én ez alapján mit tegyek.Elmondtam a rendőröknek.És? Semmi.Nem voltak még 14 évesek sem.Egy dolgot tettem.Úgy hagytam nyáron az ablakot betörve és itt aludtam az üzletben. Éjszaka néha kisétáltam izom pólóban, jól láthatóan felcsatolva magamra hangos vas barátomat.Ezek után nem volt több betörés.Ötleteim pedig talán elutasítják de a szándékomat nem hiszem, hogy sértőnek ítélik meg. Ha igen akkor elnézést fogok kérni.Vannak nálam bizton okosabb emberek akik e témával foglalkoznak.Én ott látom a gondot, hogy mindenki megoldást keres összefogás nélkül. No így nem lehet. A Gellért hegyet nem tudom pusztán a saját erőmmel eltolni.Ha viszont egy ország fog össze akkor csak az a kérdés hova toljuk.Megoldás pedig kell és nagyon sürgősen.Ha találunk valamilyen életút modellt az adott célcsoporttal együtt amit hajlandóak elfogadni akkor ők maguk fogják azt végig járni.Nem biztos, hogy a politikusok tudják ezt törvényekkel, határozattokkal megoldani. Mindig a helyi sajátosságoknak megfelelő megoldás a jó.A saját irányításuk alatt.Bocs túl sokat írtam.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.02.10. 20:59:04

@Mokany:

No, így tisztább a kép...
Nézd, én sok sikert kívánok az ötleteidhez. Abban mindenképpen egyetértünk, hogy valami megoldás kell. Remélem sikerrel jársz!

Mokany 2011.02.11. 09:22:07

Köszönöm, hogy elolvastál. Kutatok tovább. Ha esetleg tudtok segíteni, megköszönöm.
Üdvözlettel:Mokany
süti beállítások módosítása