Utolsó kommentek

Élet a Katonában - A ballagási öltöny

2008.10.31. 21:19 | Xinaf | 6 komment

Mi a gimiben egy nagyon demokratikus közösség voltunk. Ezt tessék nagyon rossz értelembe venni, nem volt köztünk igazi, mindenki által tisztelt vezér, gyakorlatilag vitákat halmoztunk vitára. És mi válthatta volna ki az egyik legnagyobb vitát, ha nem a ballagási ruha színe, mintája, stb.
Én tényleg nagyon nyugisan áltam hozzá a témához. Annyi kikötéssel kezdtem bele a különböző ruhadarabok értékelésébe, hogy nem vagyok hajlandó leégetni magam.
A gond akkor kezdődött, amikor a hölgyek egy csoportja kitalálta, hogy ők rózsaszínbe akarnak ballagni. Ez mindenkinek magánügye, viszont az is együtt járt ezzel a szép gondolattal, hogy mi fiuk is ballagjunk rózsaszín ingbe. Mert az divatos, és így egységes lesz a ruha.
Azonnal kijelentettem, hogy erről szó sem lehet, én fel nem veszek rószaszín ruhadarabot. Itt kb. három részre szakadt az osztály. Az egyik fele (nagyrészt lányok, de egy fiu is csatlakozott hozzájuk) örjöngve követelte a gyönyörű pink cuccot. A másik fele (fiuk) az én vezetésemmel kategórikusan mondtak nemet a buzijelmezre. A harmadik oldal minden mindegy alapon hallgatot.
Végül némi üvöltözés, összeveszés és kiakadás után felvetődtek újabb gondolatok. Itt sajnos már elkövettem azt a hatalmas hibát, hogy adrenalinbombával az agyamba folytattam az eszmecserét. Gyakorlatilag a saját csoportommal minden javaslattól elzárkóztunk. Ezt váltotta ki a rózsaszín ing, és a körülötte folytatott vita. Nem felelt meg nekünk a kék, a narancssárga, gyakorlatilag semmilyen szín. Jellemzően én voltam a szóvívő ismét, meg is kaptam érte a magamét, hogy miért vagyok ilyen elutasító. Mai ésszel tudom, hogy jogos volt, legalábis egyrészt. Hogy engem megértsünk, ahoz tudnunk kell a körülményeket.
Adott az ötlet, hogy a fiuk rószaszín inge ballagjanak, és ilyenbe vegyenek részt a szallagavatón. Kategórikusan nemet mondok. Lebaszás, mert ne legyek már ilyen. Visszapofázok. Sokszoros leba. Senkit nem érdekel, hogy elég jelentős támogatotságom van. Kiabálás. Üvöltözés. Sértegetés, személyeskedés. Ha valamit, másokat megbántani profin tud a nálunk tanult diák. Csípőből visszaválasz. Kétoldali megbántódás. Új javaslatok, nem kevésbé forrongó hangulatba.
Végül hoztak mintaruhákat. Ismét visszakanyarodtunk a rózsaszín ötletéhez. Felhúztam magam, ismét közöltem, hogy én ezt fel nem veszem. Kezdett újra kirobanni a botrány... és végül úgy döntöttem, nem hagyom kiteljesedni.
Szóval kiballagtam, felvettem a szép, pink inget, és a fekete zakót, amit mellé terveztek. Magam mellé hívtam a rószaszín blúzba beöltözött osztálytársnőmet. Szép kettőség volt köztem, a kreol rocker, és közte, a szőke cicababa közt. Ez végül is röhögésre bírta mindkét oldalt, és a kedélyek megnyugodtak.
És eljött a csodás döntés: a fiuk bordó inget kaptak.
Végül is jól mutattunk egymás mellet, szóval a vége jó lett, és akkor a mondás szerint minden jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr63742997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsu 2008.11.01. 00:23:33

Ismerős sztori! :D Szerintem ezen a pokoljáráson keresztülmegy minden végzős osztály.
Nálunk a fő irányok: csapat egy része - márpedig legyen mindenki nadrágban, másik: - legyen fehér az egész szerkó, harmadik: - harangaljú szoknya legyen (mondjuk ezzel semmi gond nem volt, csak ötlet volt), negyedik: - nekik mindegy, de 15-20 cm-nél ne legyen hosszabb....hmm...szóval ismerős. Még ilyen sztorikat. :)
(Nem is szavaztatok amúgy? Akkor kispályás "demokrácia" volt a miénkhez képest. Mi szavaztunk mindről, aztán újraszámláltunk, megint szavaztunk, főleg mivel a vesztes fél, nem bírt belenyugodni abba, hogy márpedig veszünk fel szoknyát, nem csak úgy teszünk mintha. Értsd: ahogy kell. Hossza is van egy ruhadarabnak, nem csak vastagsága. :)

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.11.01. 00:51:19

Nálunk ilyen nem volt, bár az is igaz, hogy nem is javasolta senki a fiúnak a rózsaszínt.... :D
//Plusz mi már egyszer közösségileg felvettünk rózsaszín batikolt pólót, sportnapra, brahiból... XD//

More-light · http://fenyfogo.blogol.hu 2008.11.01. 08:51:07

Tényleg... kezdek elfelejtkezni az ilyen dolgokról... apropó Alister kolléga, nem lesz nekünk mostanság valamikor osztálytalálkozónk? Vagy addig még van egy év?

snow_flower 2008.11.01. 15:18:46

Hm... Nem az volt a baj, hogy pinket nem szeretnétek viselni, hanem hogy SEMMILYEN színbe nem akartatok (akartál) beleegyezni! Úgyhogy az első katonás bejegyzéssel nem értek egyet. :-)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.11.02. 15:42:44

snow_flover!
Mostmár őszintén érdekelt, ki vagy. Azt már tudom, hogy nem tanár.
Amúgy nem kötelező velem egyetérteni, de ha figyelmesen elolvasod az írásomat, akkor rájösz: éppen ezt írtam le én is. Azaz: felhúztam magam a rózsaszín ötletén, és akkor már csak azért is elleneztem bármit.

"Itt sajnos már elkövettem azt a hatalmas hibát, hogy adrenalinbombával az agyamba folytattam az eszmecserét. Gyakorlatilag a saját csoportommal minden javaslattól elzárkóztunk. Ezt váltotta ki a rózsaszín ing, és a körülötte folytatott vita. Nem felelt meg nekünk a kék, a narancssárga, gyakorlatilag semmilyen szín."

Tehát szerintem ezt én is írtam. Így sem értesz velem egyet?

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.11.02. 16:16:59

Moreligth:
Valóban, tavasszal-nyáron időszerű lesz már... XD
süti beállítások módosítása