Utolsó kommentek

Antiszociális hangulat

2009.02.22. 19:57 | Xinaf | 4 komment

Igazából magam is tudom, hogy nagyon-nagyon-nagyon nem alkalmas a lelkivilágom a nagyböjtre. Jelenlegi antiszociális világutálatom szépen lassan rekordot dönt. Kicsit jobb lett, hogy találkozhattam a rendszeres nyíregyházi bálon Fülöp püspökkel. Az ő közelsége, és a tőle kapott áldás mindenképpen jót tett nekem, legalábbis adott egy pofont a sátánnak. Mindenesetre megtaláltam az első embert az életembe, akinek ősziintén és szégyen nélkül kezet csókolok bármikor. Ő megérdemli.
Kezdődik a nagyböjt, én pedig félek, hogy nem tudom méltóképpen megtartani. Mert csak a mai nap folyamán ellenálhatatlan kisértést éreztem, hogy minden körülöttem lévőt elküldjek a halálba. És ami a legrosszabb: nem azért, mert okom van rá, hanem mert ott vannak.
Nagyon megbízhatatlan vagyok az utobbi időben, nem is csoda, hogy gyakorlatilag minden nap megkapom a magam személyreszabott lebaszását. Ezeknek igen nagy hányada jogos, sőt! Talán az összes. Viszont attól függetlenül, hogy megérdemlem-e vagy sem, nagyon nehezen viselem. Volt olyan nap, hogy három ember összesen 7 (azaz HÉT) dologgal kapcsolatban cseszett le. Én szerintem túlteljesítettem önmagamon, mert senkivel nem voltam bunkó, és senkivel szembe sem voltam ezek után sértő. Erre azt mondaná az egyszerű olvasó: végül is jogosan kaptad, mire föl sértődnél meg? De ilyet csak az egyszerű olvasó mond, mert a többiek tudják, személyes tapasztalatból vagy a blogomból, a sorok között olvasva, hogy időzített bomba vagyok. Olyan, ami akár ok nélkül is robban. Mert valami bánt, de nem tudom megfogalmazni.
Tényleg antiszociális lettem. Nem szívesen vagyok emberek közelébe, de még a barátaim társasága is terhes egy idő után, a családomé szintén. Egészen pontosan a barátaim közül vannak olyanok, akikkel szívesen töltök kettesben valamennyi időt. De alapból nem akarok embereket látni, nem akarok emberekkel beszélni, és nem akarom, hogy mindenért én legyek a hibás...
Tényleg nem akarom. A hiba bennem van.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr39959129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiora 2009.02.23. 00:05:23

Fogalmazódik bennem egy nagyon jó mondat, ám tuti nem lennék pontos így inkább körülírom...
Amint ismersz (valamennyire), tudhatod: én sem vagyok túl "szociális". lény...sőt inkább antiszoc...amihez társul még az is, hogy keresztény sem vagyok (a paragrafusok szerint igen, de nem hiszek)...mégis azt gondolom megfér egymás mellet a 'kapott' vallásom és a 'hitt' vallásom (római kat. a kapott, shintoista amit hiszek). Sőt. Sokszor azt gondolom, h keresztényibb vagyok (ti. egyes helyzetekben) mint sok más ember (keresztény).
Lényeg: magadnak akarj megfelelni és csakis magad miatt légy avagy ne légy empatikus/szociális/humanoid...stb.stb.stb... az emberekkel. [elvégre: segíts magadon és Isten is megsegít]
A nagyböjt átvészelésére "tuti tippet" nem tudok neked adni (mivel még sosem tartottam, ezért nehéz lenne), de abban az egyben biztosan hiszek, hogy nem azon bukik vagy áll a "halálod utáni retorziód", hogy úgy cselekedsz-e ahogy "most ebben a 40 napban muszáj!" avagy úgy, ahogy a szíved diktálja. Hisz elvégre Isten a szívedbe lát, nem?
Egyébként pedig mindegy, hogy "m/kiben" hiszel...avagy hiszel egyáltalán vagy sem...amíg másvilágra nem kerülsz addig csakis a saját magad szabta gátakkal és börtönkorláttokkal kell szembenézned. Amit pedig vagy magasra teszel és ezáltal emberré válsz, vagy pedig értelme sincs és állattá leszel. Ha el tudsz számolni saját magaddal, akkor ne vergődj (Isten elvégre látja a szándékodat nemde?), ellenkező példát azt hiszem értelmetlen lenne írnom...
És mint kívülálló: Xinaf! Te jó ember vagyr! A gondolkodásod, a kétségbeesésed, a döntéseid, a hezitálásod tesz téged jó emberré, mint ahogy sérülékennyé is...ez így természetes. És Ez Az!, ami fontos Istennek...egyébként értelmét vesztené az egész. "Előbb légy ember..." vagy hogy is szól az idézet...(lecsapom a dicshimnusz végét: én nem vagyok hívő, de ezt gondolom...akkor most" nem lehet enyém a mennyek országa"?)

Kockás lány 2009.02.23. 20:48:53

Kedves Xinaf!
Direkt használom ezt a szót, mert te az én szememben nagyon kedves ember vagy! Bár tudom, hogy ez kevésbé számít, mint mondjuk az, amit magadról gondolsz, de úgy érzem, le kellett írnom. Az előttem szólóval teljes mértékben egyet értek és még hozzátenném az előző kommentemre adott válaszodra kitérve, hogyha neked lelki vezetőre van szükséged, akkor keresd meg! Legyen ez az egyik életcélod ha neked úgy esik jól! Azt írtad, Fülöp püspök az egyetlen, akinek őszintén kezet tudsz csókolni. Úgy hiszem, hogy ő neked teljesen megfelelő lenne mint lelki vezető, de persze ezt te döntöd el!
Remélem sikerül kiverekedned magad ebből a melankóliából! Talán jót tenne neked egy hét szabadság otthon, hogy át tudj gondolni mindent, ami a szívedet nyomja!!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.02.23. 23:17:06

Kyora: A böjt lényege az, hogy felkészülünk valamire (Krisztus születése, Krisztus halála, stb.). Ezeknek külsősége (pl.: nem eszünk húst) egyrészt szimbolikus (Krisztus is böjtölt), másrészt nagyon is gyakorlati, mivel Krisztus halálára felkészülni nem nagyon tudnánk szokásos életmóddal. A böjt lényege a lemondás, a hús csak az egyik fele, a másik oldal pedig valamiféle saját lemondás. (Erről nem nyilatkozom). És én a lelkiségemet féltettem valahol. Féltem is valahol. Mert nem tudtam magamban ráhangolódni arra, amit ez az egész nagyböjt jelent.

Kockás lány: Sajnos Fülöp püspök Nyíregyházán él. Nameg, mint püspöknek rengeteg a dolga, nem kérhetem, hogy emeljen felül a többi hívőn, mert éppen rossz passzban vagyok. Rengeteg kötelessége van, sajnos.

Köszönöm mindkettőtök kommentjeit, nagyon jól estek! Nem elöszőr!l

mezeinewsee 2009.02.24. 20:17:51

Ezt az állapotot nevezik "a lélek sivatagának". Mindenki átesik rajta, aki igyekszik komoly lelki életet élni (tudom, ez nem vigasztal)... Olvasd el egy-két szentnek az életét (évek óta ajánlgatom a Száműzöttek apostolát pl.), nagyon sokat tud segíteni.
süti beállítások módosítása