Utolsó kommentek

A tegnapi tüntetésről

2009.04.06. 22:43 | Xinaf | 1 komment

Gyerekek... én az arcom kaparom. Kínomba. Ezt nézni is rossz!
Magyarság blogján elolvashatjuk, hogyan élte meg egy nemzeti radikális a vasárnapi (dátumra április 5.-ei) tüntetést és eseményeket. Most leírom, én mint a haza egyszerü fia, mit is látok az egészből:
Az egész országnak, sőt! Az egész nemzetnek az érdeke, hogy Bajnai Gordon jól csinálja, amit csinál. Közös érdek tehát, hogy az energiáit a munkájába fektethesse. Akinek nem tetszik Bajnai programja, az írja már le, mit is csinálna helyette pontosan!
Engem nem érint a szocpol (állítólag eltörlik a gyerek után járó lakásvásárlási kedvezményt), nem családipótlékból él a családom (merthogy ezt meg állítólag befagyasztják), mi nem kapunk gázár támogatást (ha igazak a hírek, hamarosan más sem), és bár a 13. havi nyugdíj eltörlése értint minket (édesanyám nyugdíjjas), azért azt le kell szögeznem: ez nem jár alanyi jogon, ellentétben a 13. havi fizetéssel. Ezt az MSZP vezette be 2003-ban, mint extra jutatást. És most az országnak nincs ereje extrákat adni.
Ezekről a pletykákról tudok (hivatalos közlemény még nincs), amik keringenek az új politikai irányról.
Hogy a hétfőn kint tüntető emberek, akik a dögmelegben a napon állva szónokokat hallgattak meg, mit is vártak, azt nem tudom. Előrehozott választás ugyanis = FIDESZ. Ha valaki nem látna még tisztán. Annyi változás lenne, hogy a FIDESZ lenne kénytelen bevezetni egy csomó kellemetlenséget, így vesztenének a népszerüségükből, és elbuknák a 2010-es helyközi választásokat (kevesebb FIDESZES polgármester). Ennyi.
Mindenesetre folyamatosan megtudjuk, hogy tüntetéssel nem lehet sikert elérni. Szép is lenne, ha a tömegbe verődött embermassza döntene az ország sorsáról... persze népszavazásról szó se volt...
No, akiknek nem volt elég a Hősök tere, azok átmentek a parlamenthez. Ott összeugrott a Magyar Gárda és Budaházy, mindenki hazaárulóváváltozott, megállítottak egy vilamost, és fenyegették a szerencsétlen sofőrt, Budaházy lelépett a francba (megint). És csodák csodája: nem változott semmi. De érdekes!
Fogalmam sincs, ki hitte hogy valami érdemben változni fog attól, hogy hangosan kiabálunk... fogalmam sincs, miért akartak nemzeti radikálisok tüntetni a FIDESZ ezerszázalékos győzelméért... és fogalmam sincs, miért kell megint csinálni mesterségesen a feszültséget?
Ma azt kivánja az állam, a haza, az ország, és a nemzet is, hogy adjunk legaláb ESÉLYT Bajnai Gordonnak, és az ő programjának. Utána úgyis jön a FIDESZ, az kibelezi a nemzeti radikalizmust, végez a Jobbikkal, stb. Ezért felesleges küzdeni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr541050700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása