Utolsó kommentek

Nem teszek le eleget az asztalra?

2009.05.26. 00:41 | Xinaf | 1 komment

Basszus... emlékeztek erre az írásra? Amelyben reagáltam egy ateista hölgy bejegyzésére? Nos, a dolog folytatódott.
Természetesen nem szent háborúra hívom kedves olvasóimat. Nem is az illető ellen akarlak hangolni titeket. Pusztán nem értem... egészen pontosan az nem tiszta elöttem, hogy aki interneten blogot ír, az miért nem tudja lereagálni a kritikát?
Az egyik olvasója ezt írta nekem kommentbe:

"Xinaf, én nem akarlak téged bántani, nem adtál okot rá, azt sem tudom, ki vagy, a blogodból csak azt az egy bejegyzést olvastam el, ami az itteni írásra való reakció volt, de abban a kevésben nem sikerült bemutatnod, hogy komoly, érdekes beszélgetésre képes és felkészült vagy - és nem a válaszod rövidsége miatt. Ennél kicsit többet kell letenni az asztalra, hogy felkeltsd olyasvalaki kíváncsiságát, aki már alaposan végigrágta magát a témán. Lelkes fiatal önjelölt apologétákkal Dunát lehetne rekeszteni, de kevés köztük a figyelemre méltó..."

Én meg pislogok nagyokat. Mert nem értem, miért kéne nekem bizonyítanom akármit is? Amikor a holokauszt tagadás ellen írtam, érdekes kommenteket vágtak a fejemhez, én mégis válaszoltam mindenkinek. A legvadabb, utálattól fröcsögő írásokra is. Vagy vehetjük az abortuszról szóló bejegyzésemet is... ott is kaptam hideget meleget. Válaltam a dolgot, hiszen azért írom le ezeket a gondolatokat, mert szerintem így van. És néha nagyon is tudom, hány embert fogok megsérteni vele... Vajon tisztelt bloggertársam nem tudta? Nem is sejtette, hogy elöbb-utobb odavetődik egy olyan hívő, aki nem kap zokogógörcsöt egy élesebb bírálattól, hanem visszadobja a labdát?

A következő választ írtam a fenti kommentre:

"Na jó, nehogy már "bizonyítanom" kelljen, hogy méltó vagyok valakivel beszélni...
Ha az író nem ér rám, az ő dolga. Ha nem akar velem beszélni, az is az ő dolga. Ha arrogáns féregnek tart, az is magánügye. (Nem, nem írt ilyet sehol, ez egy példa).
Szerintem amúgy az itteni írás sem mutat olyasmit, hogy az írója, idézek: "komoly, érdekes beszélgetésre képes és felkészült". Írt egy véleményt, ami személy szerint nekem bántotta a szemem, mert szerintem önkényesen kritizál, anélkül, hogy ismerné a másik oldalt.
Természetesen nem azt írom, hogy no aztán én majd megmondom a frankót... csak rosszul esett, hogy én lettem az, aki empátiára képtelen, és nem az, aki folyamatosan vagdalkozik, arról ír, milyen érzékenyek és törékenyek a "hívők", és nem ő, aki halálosan megsértődik, ha valaki kritikával meri illetni...
Bocsánat, az internet kemény világ, aki oda ír, az vállalja a közszereplés valamilyen formáját.

Ismét leírom: nem támadni akarok. Nem kötelező velem beszélgetni, nem kötelező rám reagálni. Viszont nekem is éppen úgy szabad véleményt írnom, mint akárki másnak.
Tisztelettel: Xinaf"

Amit esetleg még hozzá tudok fűzni: lehet, nem keltem fel olyasvalaki kíváncsiságát, "aki már alaposan végigrágta magát a témában"... főleg, mivel feltételezem, ez azt jelenti: elvbarátaival együtt keményen kritizálták azokat, akik hisznek.
Nagy kérés, hogy tekintsünk egymásra egyenrangú partnerként? Vagy a büdös hívő már ennyit nem érdemel meg? Szerintem ez a mentalitás nem is különbözik nagyon a náci ideológiától, csak itt nem alsóbb és felsőbb rendü fajról, hanem alsóbb és felsőbb rendü nézetekről beszélünk...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr21143904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.05.26. 13:02:18

Erre majdnem írtam egy hosszú választ, de maradjunk inkább abban (jobb így mindenkinek) hogy ez LOL... XD
süti beállítások módosítása