Utolsó kommentek

Papírforma szerinti választás

2009.06.08. 13:26 | Xinaf | Szólj hozzá!

Ha valaki véletlen nem tudná, megvan a választás végeredménye:

FIDESZ-KDNP: 14 mandátum
MSZP: 4 Mandátum
Jobbik: 3 mandátum
MDF: 1 mandátum

Így oszlanak meg az Európa parlamentben kiosztott képviselői helyek.
Nos, azt kell mondjam, nem ért nagy meglepetés. CSak az lepett meg, hogy az MDF is kijutott.
Hogy a FIDESZ kacagva megnyeri, ez nem volt kérdéses. Kb. az arányok is reálisak voltak. Hogy az MSZP nagyot bukik, az megintcsak tök egyértelmü volt. A Jobbik sikere állítólag megdöbbentő, pedig egy ideje mondtam, hogy a korosztályom szemében ez a párt az egyetlen népszerű, és hogy sokakat meg fognak mozgatni... az emberek rájuk kétféleképpen reagáltak (persze csak azokra vonatkozik, akik NEM szimpatizáltak a párttal:
- szabályosan rettegtek és rettegnek a mai napig is, hogy eljön az Új Harmadik Birodalom, kizárólag Magyarországon, az NSDAP maga a Jobbik, az SS maga a Magyar Gárda, stb.
- elnézően, fölényes mosollyal  legyintettek egyet. Jó, nagy a hangjuk, de nincs támogatotságuk, nem elég nagy az ismertségük, stb.
Nos, úgy nézem, hogy annak a szűk rétegnek lett igaza, aki velem együtt azt mondta: felesleges pánikrohamot kapni miattuk, de ostobaság semmibe venni őket, mert népszerübbek, mint ahogyan azt hiszik.
És végül szerzett egy mandátumot az MDF is. Biztos sokaknak tetszett Habsburg György és Bokros Lajos neve, akik garantáltan nem tudják azt csinálni amihez értenek, legalábbis nem Brüsszelben. Mindegy, örülhetnek az egyetlen mandátumuknak is, végül is ezzel maguk mögé söpörték az SZDSZ, a Munkáspárt, az LMP, és az MCF nevü pártszerüségeket is.
Engem igazából a 2010-es választás fog érdekelni. Ott lesz valóban fontos, hogy ki hogyan szerepel, hány százalékot kap a Jobbik, mennyivel nyer a FIDESZ, ki jut még be a parlamentbe...

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr851171372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása