Utolsó kommentek

Az értéktelen médiáról

2010.05.06. 22:58 | Xinaf | 1 komment

Címkék: filozófia hétköznapok harag

Ma fantasztikus megfogalmazást hallottam az olyasmi dolgokra, mint a Barátok közt, meg a Győzike Show, meg a Joshi Bharat, meg a többi hasonló műsor:

AZ EMBEREK NEM A CSALÁDI GONDOKKAL FOGLALKOZNAK, HANEM LEÜLNEK, ÉS NÉZIK MÁSOK PROBLÉMÁIT.

Hogy ez miért nem nekem jutott eszembe...
Tisztelt olvasók! Nem tudom, mivel érdemelte ki a társadalmunk, de megkaptuk. Bele a pofánkba. Jött a rendszerváltás, a szocialista diktatúrából lett a szellemi rombolás diktatúrja.
Celebeknek áll a világ! Végigfutunk a csatornákon, és választhatunk, hogy egy idegbeteg cigánycsalád veszekedését, gazdag emberek főzését, gagyi szappanoperát, mindengondodmegoldom-show-t, vagy ezek keverékét akarjuk-e nézni...
A média feladata nem az lenne ám amúgy, hogy mesterségesen hülyét csináljon a társadalomból... a feladata a tájékoztatás, a szórakoztatás, és értékközvetítés, nevelés lenne. Ehelyett? Hamis emberek hamis gondjait látom, "még csak nem is vicces, de humorosnak szánt" műsorokat látok, egy hamis világot látok.
Nem, az emberek valójában nem egy luxusvillában élnek, összezárva ismeretlenekkel. Nem, egy családban nem normális, ha mindenki üvölt, ahogy a torkán kifér. Nem, attól hogy elhúzzuk a falat/beszól a jóképű srác/megmondja a frankót a műsorvezető nő, stb még nem lesz megoldva az életed. Nem, az emberek nem egy luxuslakosztályban keresnek feleséget, főleg nem vállogatnak a nők között.
Miért kell mindenhol ott lennie Hajdu Péternek, Kelemen Annának, Győzikének, Kiszel Tündének, Fekete Pákónak, Benkő Dánielnek, és a többinek?
És miért van az, hogy ha be akarok kapcsolódni egy társaságba, akkor a minimum, hogy tudom ki nyerte az új Csillag születiket, ki lett Benkő felesége, mi van a Kis Lucyvel, kicsoda Hannah Montana, stb?

Leírok most egy csúnya igazságot: a bulvár, akár televizió, akár rádió, akár újság (tudom, elvileg ilyen csak újságba van, sőt, egyesek szerint ott sem létezik, de mindenki tudja, mire is gondolok), HAZUDIK! Simán, lelkiismeret furdalás nélkül. De legalábbis nem mond igazat. Ezt akartátok?
Egyszer azt kérdezte tőlem egy volt osztálytárs: "Hogy bírod, hogy nem nézed? Mit csinálsz helyette?"
Akkor már a kérdésen ledöbbentem. Pedig még csak gimis voltam. Nekem szinte semmire sincs időm, annyi a dolgom, neki meg ilyenekre futja?
És igen. Van, aki ezekre szán időt. Szomorú.
Nem a celebek a hülyék. Nem Pákó, nem Győzike, nem Kelemen Anna. Hanem ti, akik őket nézitek!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr21980361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morviniuszka 2010.05.07. 16:06:18

*Tapsvihar* Szívemből beszéltél!

Egy film trailler-t ajánlok, ami a tv, és a média kialakulását mutatja be!

www.youtube.com/watch?v=kCaBCdJWOyM

Sajnos magyarul nem találtam fent... :(
süti beállítások módosítása