Utolsó kommentek

Tilos a hajléktalanság!

2011.04.30. 22:06 | Xinaf | 2 komment

Címkék: politika filozófia harag

Sajnos nem tudom figyelmen kívül hagyni, ami a magyar közéletben történt, pedig jó lenne...
Tudom, kedves olvasók, jól tudom, hogy sokatokat nagyon, de nagyon nem érdekli a politika. Ezt meg tudom érteni, de akkor is törődni kell vele, mert ott a Parlamentben életekről és emberi sorsokról döntenek. Most csak egy dologról írok, ami biztosan igaz, nem városi legenda, és nagyon felhúztam rajta magam:

Tilos lesz csövesnek lenni!
Most gratuláljak?

"A határozat lehetőséget ad rá, hogy 50 ezer forintig terjedő bírsággal büntessék a hajléktalanokat. Mivel ezt a pénzt nyilvánvalóan nem tudják majd kifizetni, a rendőrök 10 napra bevihetik majd a renitens hajléktalanokat. Tarlós István azért ragaszkodhatott az előterjesztés elfogadásához, mert körülbelül harminc hajléktalan nem fogadta el a neki felajánlott szállást." (stop.hu, de szinte minden nagyobb médiumban megjelent.)

No, akkor nagy tiszteletű főtanács, pár kérdés...

- Milyen címre megy majd ki a büntetés?
Ugye a hajléktalan jelenleg pont az, akinek nincs bejelentett lakcíme.

- Helyszíni bírság lesz?
Igen, az is esélyes, hogy egy csövesnél egy összegben lesz 50.000 ft...

- Túl sok a hely a fogházban, a börtönben és a rendőség celláiban?
Most majd nem lesz, mert tele lesz csövesekkel!

Aki kicsit is foglalkozott már ezzel a problémával (hajléktalanok), az tudja, hogy a hajléktalan szállók nem embernek való helyek. Gyakorlatilag veszélyesek, az erősebb csoportok mindent elvesznek a gyengébbektől. Van olyan ember, aki meztelenre vetkőzik a belépéskor, és leadja a cuccait a portán, mert különben lerángatnák róla még az alsónadrágot is! Ha ez nem lenne elég, 2-3 hónapig simán eltarthat, mire valaki helyet kap egy hajléktalan szállón. Sok a nincstelen, kevés a pénz és a hely. Nincs kapacitás jelenleg ezekre az emberekre, akiknek egy része valóban nem más, mint egy munkakerülő köcsög. De a nagyrésze...
A nagyrészének általában az a bűne, hogy gyenge volt. Valamiért az utcára került (válság, lakásmaffia, válás, természeti katasztrófa, akármi), és nem volt ereje kitörni. Egy idő után belenyugodott. Napi expressz vásárlással, internettel, stb. felszereltséggel is hónapokig tarthat egy álláskeresés. Mégis mit tegyen, akinek nincs hol aludnia?

MENJEN BÖRTÖNBE!

Hát én vagyok a hülye! Gondolhattam volna rá... Hiszen nincs jobb hobbi, mint télen, nyáron, fagyban, és kánikulában, büdösen és mosdatlanul megalázni magunkat azzal, hogy pénzt kérünk idegenektől, hogy aztán ezt leadjuk a koldus maffiának, majd a jól végzett munka örömével lefeküdhessünk a Blaha Lujza téri aluljáró pihe-puha talajára... De szerencsére ennek hamarosan vége, mert a hatalom gondoskodik arról, hogy ne lehessen visszaélni az ilyen áldott sorssal...

Akik ezért a törvényért felelősek, aki a magas székében aláírta ezt egy íróasztalnál, akiben annyi emberség nincs, hogy ha már nem segít, legalább ne tegye még jobban pokollá az elesettek életét, azoknak egy dolgot tudok mondani:

A KURVA ANYÁTOK!

Minden kedves olvasómtól töredelmesen bocsánatot kérek, amiért ilyen formában öntöttem szavakba a véleményemet. Szintén bocsánatot kérek az esetleges szülőktől, nem biztos hogy tehetnek róluk, hogy a csemetéből az lett, ami. Sajnálom, ha valakinek megbántottam az érzéseit, de jobban sajnálom ezeket a nyomorultakat, akikkel eddig is csúnyán bánt el az élet, és most már a hatalom is.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr512867910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charlotte7 2011.05.01. 14:13:17

Úgy tudom, hogy azokat az embereket akik nem tudnak fizetni közmunkára akarják fogni. Én elhiszem, hogy a főváros szempontjából ez probléma, de én sem hinném, hogy ez lenne a megoldás...

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2011.05.05. 01:01:06

Nem is tudom, mi keserít el jobban: a szemforgató álszentség vagy az elképesztő dilettantizmus. Komolyan nincs a hatalom, közelében egy értelmes ember, aki szólni merne, hogy "fiúk-lányok, talán kevesebb baromságot kéne egységnyi idő alatt a 'zemberek elé hányni"?
süti beállítások módosítása