Utolsó kommentek

Csalódott felkiálltás

2011.05.09. 21:47 | Xinaf | 8 komment

Címkék: politika video dalszöveg harag

Becsaptatok...

Nem csak engem, hanem mindenkit, aki bízott bennetek. Aki az MSZP által okozott válság  után belétek helyezte a bizalmát. Aki elhitte, hogy nem a gazdagok fognak gyarapodni, a szegények kárán, hanem mindenki...

Már az is nonszensz, hogy ilyen ötletek egyáltalán felmerülhetnek...

O 16 évtől szavazati jog - Pont, hogy korlátozni kéne a szavazati jogot... nem tágítani! Miért szavazhat egyáltalán akárki, aki nem fizet adót?

O Gyerekek után szavazati jog a szülőknek - Milyen alapon? Van ennek azon túl bármi célja, hogy tudjuk, hogy a sokgyerekes családok nagy része fideszes, vagy cigány? A cigánycsaládok nagy része nem politizál, és mivel pont szarik rá, lefizethető...

O Szavazati jog a határon túliaknak - Még az hiányzik, hogy külföldről döntsenek arról, mi történjen VELEM itthon...

O 44 órás munkahét - Ez agylob! Ez rémálom! Már az is tragédia, hogy ilyen felvetődhetett! Mindezt túlórapénz nélkül? Anyátok!

O Közmunkához kötött érettségi - Mert nem elég túlterheltek a diákok...

O 9 évre előre kinevezett főügyész, aki leválthatatlan - Ez azért nagyon bátor, ilyen hosszú távra kinevezni valakit...

O Közvetlen kifizetés előtt bedöntött magánnyugdíj pénztárak szétverése - Mert majd az állam fog eltartani minket, mi?

O A csöves törvény - Mindent leírtam ITT.

Nem tudom eléggé megfogalmazni, amit érzek... ironikus módon a vérfideszes Pataky Attila és zenekara az EDDA tökéletesen dalba öntötték az érzéseimet...


Szöveg:


Ez így már nem mehet, legyen már vége!
Nem ezt ígértétek.
Emberibb életet sürgető vészjelek.
Gyorsan fogynak az érvek.


Bábeli zûrzavar, sok minden eltakar,
Nincs már súlya a szónak.
Az életünk döcög, a tettes jót röhög,
Te és én fizetünk mindent.

Végül is hadd mondjam el,
Ami belül éget el,
Amitõl meghal a holnap.
Az új nap sokat ígért,
Vagy legalább reményt,
És az egész most hol van?

Ha nem élhetek egyszerûen, szabadon, szépen,
Ha most sem lehet úgy, ahogy kérted és kértem,
Hát szakadjon szét, szakadjon,
Szakadjon szét minden!
Oh, minden!

Hányszor meritek még, ami már megtörtént,
Megtenni újra és újra?
Gõgös az arcotok, a falnak rohantok,
Nektek a hatalom a minden.


Milyen a fájdalom, milyen a szánalom,
Arról fogalmatok sincsen.
Az életünk döcög, a tettes jót röhög,
Te és én fizetünk mindent.

Végül is hadd mondjam el,
Ami belül éget el,
Amitõl meghal a holnap.
Az új nap sokat ígért,
Vagy legalább reményt,
És az egész most hol van?

Ha nem élhetek egyszerûen, szabadon, szépen,
Ha most sem lehet úgy, ahogy kérted és kértem,
Hát szakadjon szét, szakadjon,
Szakadjon szét minden!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr832891409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mezeinewsee 2011.05.11. 20:08:27

Hűha... most népszerűtlen leszek.
"Már az is nonszensz, hogy ilyen ötletek egyáltalán felmerülhetnek... " Ezzel nem értek egyet. Miért nonszensz? Ötletek legyenek, akár hülye ötletek is, csak a marhaságot nem kell megvalósítani.
"16 évtől szavazati jog" Ez például csak egy hülye ötlet, nem is hivatalos, semmiképpen sem kormányzati (lehet, hogy hülye kormánytag mondta, de hivatalos vélemény nem lett)
"Gyerekek után szavazati jog a szülőknek" Ezt elvetették.
"Szavazati jog a határon túliaknak" Ezzel én sem értek egyet.
"44 órás munkahét" Remélem, nem valósul meg. Egyelőre nem hivatalos.
"Közmunkához kötött érettségi" Ez így nem igaz. Összesen 40 óra szociális munka a kötelező a tervezet szerint. Azaz 1 hét munka, előre leszervezett helyen. Szerintem még bulinak is jó.Belegondolva az általam ismert diákok leterheltségébe, simán belefér. És akkor egy érettségizett ember legalább tudni fogja, nem ő él legszarabbul a világon, sőt! Nem azon sír, hogy egy osztálykiránduláson csak 10 rugót szarhat el, amikor a haverjai 30-at. Hátha egy kicsit meglátja más baját. Ha ezt jól vezetik be, teli találat.
"9 évre előre kinevezett főügyész, aki leválthatatlan" Igazából ez a kérdés nem érint, nem is érdekel.
"A csöves törvény" Az tényleg elég gáz.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.05.12. 21:05:42

@mezeinewsee:

"Hűha... most népszerűtlen leszek."
Nem leszel. Itt szabad a vélemény, az enyémtől eltérő is :)

"Ezzel nem értek egyet. Miért nonszensz? Ötletek legyenek, akár hülye ötletek is, csak a marhaságot nem kell megvalósítani."
Mert ezek a hülye ötletek egy 2/3-os párt tagjaitól erednek. Ha bármelyiket mégis meg akarják csinálni, mert nem gondolják át pl. akkor senki sem tudja megakadályozni őket ebben. Valljuk be, történt már hülye törvény fideszes irányítás alatt is...

"Ez például csak egy hülye ötlet, nem is hivatalos, semmiképpen sem kormányzati (lehet, hogy hülye kormánytag mondta, de hivatalos vélemény nem lett)"
Az új kérdőívet pedig véletlen küldték ki 16 éves kortól mindenkinek. Semmi összefüggés nincs, gondolom.

" "Gyerekek után szavazati jog a szülőknek" Ezt elvetették."
Az alkotmányból. És ez meggátolja, hogy csináljanak egy választási törvényt rá? Ugyan, ez csak egy lépéssel hátráltat...

" ""Szavazati jog a határon túliaknak" Ezzel én sem értek egyet."
Ezzel SENKI sem ért egyet...

" "44 órás munkahét" Remélem, nem valósul meg. Egyelőre nem hivatalos."
Ezért nonszensz ha egy hülye gondolat egy ilyen erős hatalomnak eszébe jut. Mert ha mégis bevezetik, senki nem tehet semmit...

""Közmunkához kötött érettségi" Ez így nem igaz. Összesen 40 óra szociális munka a kötelező a tervezet szerint. Azaz 1 hét munka, előre leszervezett helyen. Szerintem még bulinak is jó.Belegondolva az általam ismert diákok leterheltségébe, simán belefér. És akkor egy érettségizett ember legalább tudni fogja, nem ő él legszarabbul a világon, sőt! Nem azon sír, hogy egy osztálykiránduláson csak 10 rugót szarhat el, amikor a haverjai 30-at. Hátha egy kicsit meglátja más baját. Ha ezt jól vezetik be, teli találat."

Ha van munka, akkor inkább az álláskeresőket foglalkoztassák, ne az érettségizőket... majd megtanulják ezt a saját kárukon, mint én. Nem kell sietni. De hol az 1 millió új munkahely? Elhelyezkedni nehezebb, mint valaha...

""9 évre előre kinevezett főügyész, aki leválthatatlan" Igazából ez a kérdés nem érint, nem is érdekel."
Az elv a gusztustalan. Ez a lépés (sem) demokratikus...

" "A csöves törvény" Az tényleg elég gáz."
Nem kicsit...

összefoglalás: Ha még te, aki elkötelezett fideszes is találtál olyan pontokat a néhány példából amit felsoroltam, ami nem tetszik, akkor a baj elég nagy...

mezeinewsee 2011.05.13. 14:34:27

"összefoglalás: Ha még te, aki elkötelezett fideszes": EZ NEM IGAZ!!!!!!!!!!
"Mert ezek a hülye ötletek egy 2/3-os párt tagjaitól erednek. " Vagy egy hülye újságírótól, aki így kommunikálja. Meg egy 2/3-os párt tagjai közt nem lehet hülye? Pl. a rasszista cserkészek szövege = a cserkészek utálják a cigányokat? nem, hanem vannak idióta cserkészek, akik utálják a cigányokat. Ha egy fideszes hülyeséget beszél, az nem lesz ettől a kormány véleménye.
"Az új kérdőívet pedig véletlen küldték ki 16 éves kortól mindenkinek." Véleménye már lehet egy 16 éves kölöknek. Szavazati joga nem. Hivatalosan fel sem merült. Egy-két hülye KDNP-s mondta, mindenki más cáfolta.
"" "Gyerekek után szavazati jog a szülőknek" Ezt elvetették."
Az alkotmányból. És ez meggátolja, hogy csináljanak egy választási törvényt rá? Ugyan, ez csak egy lépéssel hátráltat..." Simán beletették volna az alkotmányba, ha akarják. Miért ne tették volna?
"Ha van munka, akkor inkább az álláskeresőket foglalkoztassák, ne az érettségizőket..." Ez nem munka, ez gyakorlat. Most is van nálam ilyen gyakorlatozó. Nagyon sokat tanul, sokat segít, és munkahelyet nem vesz el. 2 hete van nálam (nekik 120 óra a kötelező... micsoda szadista suli! Mégis nagyon szereti), már most sokkal felnőttebb. Láthatóan jót tesz neki. Én bizony bevezetném. Egy 18-20 éves ember ne legyen gyerek, tanuljon meg tenni valamit.
"De hol az 1 millió új munkahely? Elhelyezkedni nehezebb, mint valaha..." Ennek semmi köze a fentiekhez... kicsit demagóg duma idetenni (olyan, mint a Gyurcsány beszéd magyarázata, miszerint "mások is hazudnak". Igen, de ezt speciel senki sem kérdezte). Mi köze a munkakeresésnek a kis hülyék gyakorlatához?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.05.15. 20:36:57

@mezeinewsee:

"összefoglalás: Ha még te, aki elkötelezett fideszes": EZ NEM IGAZ!!!!!!!!!!"
Bocsi, akkor rosszul tudtam. Bár felvetem a kérdést, mikortól elkötelezett fideszes valaki?

" Vagy egy hülye újságírótól, aki így kommunikálja."
Legyen igazad, mert ha nem, nagy szarban leszünk...

" Meg egy 2/3-os párt tagjai közt nem lehet hülye? Pl. a rasszista cserkészek szövege = a cserkészek utálják a cigányokat? nem, hanem vannak idióta cserkészek, akik utálják a cigányokat. Ha egy fideszes hülyeséget beszél, az nem lesz ettől a kormány véleménye."
Ha a cserkészek vezetnének egy országot, akkor bizony nagyon súlyos lenne a rasszista cserkészek léte, és igenis az egész szövetséget lejáratnák, mert semmit sem tesznek ellene.

"Véleménye már lehet egy 16 éves kölöknek. Szavazati joga nem. Hivatalosan fel sem merült. Egy-két hülye KDNP-s mondta, mindenki más cáfolta."
Véleménye egy 13 évesnek is lehet. Nekem volt. Legyen megint csak igazad, de azért valamiért csak beletették az alkotmányos kérdőívbe azt a javaslatot, amit csak egyetlen hülye KDNP-s mondott...

"Simán beletették volna az alkotmányba, ha akarják. Miért ne tették volna?"
Mert ők ENNYIRE demokratikusak. Amit a nép nem akart, azt nem teszik bele.

"nem munka, ez gyakorlat. Most is van nálam ilyen gyakorlatozó. Nagyon sokat tanul, sokat segít, és munkahelyet nem vesz el. 2 hete van nálam (nekik 120 óra a kötelező... micsoda szadista suli! Mégis nagyon szereti), már most sokkal felnőttebb. Láthatóan jót tesz neki. Én bizony bevezetném. Egy 18-20 éves ember ne legyen gyerek, tanuljon meg tenni valamit."
Csak nehogy azt mond, hogy ő érettségi előtt áll... Szerintem kevés gyerek álma, hogy a parkot tisztítsa meg a szeméttől...

"Ennek semmi köze a fentiekhez... kicsit demagóg duma idetenni (olyan, mint a Gyurcsány beszéd magyarázata, miszerint "mások is hazudnak". Igen, de ezt speciel senki sem kérdezte). Mi köze a munkakeresésnek a kis hülyék gyakorlatához? "
A bejegyzésem arról szól, hogy ki vagyok bukva a kormány bizonyos dolgain. A közmunka kapcsán eszembe jutott ez a választási ígéret, ami nem valósult meg, ezért írtam le.

mezeinewsee 2011.05.15. 21:02:22

A nálam gyakorlatozó gyerek érettségi előtt áll. 11-ikes (a tervben is az szerepel, hogy valamikor a középiskola alatt, lehetőleg 11-12-ben). És nem szemétszedés, hanem szociális munka. Pl. nála a napköziben, vagy idősotthonban, vagy a Petőben... igenis hasznos.

thotferi 2012.06.24. 11:26:57

"Szavazati jog a határon túliaknak" Ezzel én sem értek egyet."
Ezzel SENKI sem ért egyet."

Ez a kormány létező legjobb intézkedése, mert ezáltal a rákos fekélyként hazánk közepén elterpeszkedő Judapest magyarellenes és komcsi, "panelproli" lakóit csak így lehet ellensúlyozni. Ne hivatkozzatok arra, hogy adót nem fizetnek, mert ennek a szavazati joghoz semmi köze nincsen, máshol sem.
A diákok, rokkantak, nyugdíjasok, külföldön dolgozók sem fizetnek adót és szavazhatnak. Mindenki, aki magyar állampolgár jogosult arra, hogy politizáljon és beleszólhasson hazája ügyeibe.
Kúrcsányék persze attól félnek, hogy a határon túliak majd nem rájuk szavaznak. Megérdemlik, mert ennyire nemzetellenes és globálnyik ,seggnyaló banda egyetlen országban sem regnált még.
süti beállítások módosítása