Utolsó kommentek

Ibolyák, vagy más virágok tere

2011.10.10. 22:17 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: vallás szomorúság

 

Közben beszéltem a helyi papokkal. Hivatalosan is kijelentem a tiszta lapot, és hogy a leni sorok jelenleg nem aktuálisak, tekintsétek őket semmisnek.
-moderátor-

Oh, R. tere, én itt voltam elsőáldozó. Én itt gyóntam először. Itt éreztem először szeretet közösséget. Ifjúsági vezető voltam itt. Cserkészvezető voltam itt. Főministráns voltam itt.
És mi vagyok itt ma?
Jobb esetben megtűrt személy. Egy ortodox köcsög.
Most mit mondjak? Amikor a rám bízottak megkérdezik, ugyan, mi van itt, mit mondjak? Hogy bocsi, nem érdeklitek itt a papságot, mert nem vagytok görögkatolikusok? 
Álszent hely, ahol a püspök akarata ellen tesznek mindent, (aki mellesleg szent ember, és a szentlélek vezeti) de közben izomból megy a seggének a nyalása... hiszen egy színtiszta görögkatolikus cserkészcsapattal fel lehetne vágni, mi? De bocsi, te római katolikus vagy, te nem kellesz nekünk?
Nos, nekem, ellentétben bizonyos emberekkel, cserkésztestvérem marad minden fogadalmat tett cserkész, legyen az görög, vagy római rítusú, muszlim vagy buddhista, vagy akár nem is hívő.
R. tere, a hely, ahol méltatlanul a háttérbe szorítják a vendégnek hívott papot, aki ezt megelőzően, tisztelettel fogadta az R. terei papot.
Csúnyán elárultál tehát, R. tere. És nem csak engem, hanem tucatnyiakat. És ha a sértődöttséget és a gőgöt, akárcsak egy picit is képesek lennétek félretenni, akkor elgondolkodhatnátok pár dolgon... de ilyesmit nem is kérek. Sokkal könyebb elfogadni, hogy valaki elveszett, mint érte nyúlni. 

Halld hát, fájdalmas énekem, R. tere. És te is, K.I. atya, és te is K. L. parókus atya...

Küldöm ezt a dalt azok nevében, akiket le se szartok. Azok nevében, akiket nem szerettek. Azok nevében, akiknek az üdvössége sem fontos már nektek. Azok nevében, akik ha meghalnának, nem is tudnátok róla, mert nem érdekel titeket. Azok nevében, akik támogatást vártak, és csak szidalmazást kaptak.
Kíváncsi vagyok, amikor végiggondoljátok, mi minden történt, úgy érzitek, Krisztus is így cselekedett volna? Tetteitek kifejezik szerintetek, hogy Krisztust követitek? Elsődleges mozgatórugótok a szeretet?

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr163292942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása