Utolsó kommentek

"Sziszegve se szolgálok aljas, nyomorító hatalmakat!"

2007.08.29. 23:43 | Xinaf | 8 komment

Címkék: vers filozófia élménybeszámoló

Elsőnek elmondanám, hogy életem eddigi legjobb hittantáborába voltam. Valamit változtatni kéne az egyház média marketingjén (utálom ezt a szót), mert mi keresztények nem vagyunk idióták! Igenis értékes emberek vagyunk, önálló véleménnyel. A hajnali 2, 3 óráig tartó beszélgetéseinkből ez nagyon jól kijött.

Kezdjük is az önértékelést!

"Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
A mindenséggel mérd magad!
Sziszegve se szolgálok aljas,
nyomorító hatalmakat.

Nincs alku - én hadd legyek boldog!
Másként akárki meggyaláz
s megjelölnek pirosló foltok,
elissza nedveim a láz.

Én nem fogom be pörös számat.

A tudásnak teszek panaszt.
Rám tekint, pártfogón, e század:
rám gondol, szántván, a paraszt;

engem sejdít a munkás teste
két merev mozdulat között;
rám vár a mozi elött este
suhanc, a rosszul öltözött."

(József Attila: Ars Poetica, //részlet//)

Nevezzen bárki nagypofájunak, de ezt a verset kicsit mindig magaménak éreztem, csak én nem vagyok költő, és nem tudom versbe önteni.
A legfontosabb része maga a bejegyzés címe. Nem, én nem szolgálok ki semmilyen rendszert! A véleményem a világba kell kürtöljem, ellenben elolvasni nem muszáj! Ha meg valaki elolvassa, az vegye tudomásul, hogy ez van! Ha majd sokan háborodnak fel a blogom olvasásán, (ettől nem kell félni, kutya nem olvassa a blogom...) valószínüleg kapni fogok agreszív, fenyegető hangvételű "figyelmeztetéseket", hogy fel kéne hagyjam a véleményem közlését. Ez talán még sikerülhet is (nem valószínű), de az hogy én mások véleményét szajkózzam, mint egy idióta báb... az nem!
Nem kívánok minden közölt versszakot elemezni, mindenki értelmezze úgy, ahogy gondolja. Tudom, hogy van olyan, akiket bántanak az írásaim. Nem lehet mindenkinek megfelelni, tehát inkáb magamnak akarok. Tudom, hogy sokan nehezen viselik, hogy az önbecsülésüket rombolom. Mert rombolom, minden könyörület nélkül! Minden emberben van egy kis zug, ahol a saját önbecsülése, az önértéke van. Lehet álszerénykedni, hogy "bennem semmi jó sincs", attól még minden ember értékesnek talál magában valamit. Valamit, amitől több/jobb, mint a többi ember. Amitől különleges. És persze mindenki keresi a hasonszőrüek társaságát, akik ugyanolyan dolgok miatt jobbak/többek másoknál. Az értékrendek pedig közösséget alkotnak. És én a viták alkalmával, amikor az érveimet hozom fel, és mások érveit cáfolom meg, szabályos támadást intézek azellen a már említett önbecsülés ellen. És ha nem talál megfelelő ellenérvet, akkor vagy felháborodik, vagy kinevet, mondván mindenfajta érv nélkül, hogy amit mondok ostobaság, vagy a legegyszerübb lépéshez folyamodik: megsértődik! És akkor a támadás romboló erejűvé válik!
Olyan rétegeknek/rétegekről szólok, akiknek nem szól más. Olyan dolgokat mondok ki, ami sokaknak nem tetszik. Olyan témákat pendítek, amitől sokaknak kés nyílik a zsebébe. Lázadok minden ellen, ami szerintem káros! Ilyen vagyok. És senki ne akarjon megváltoztatni. Ha valakinek marja a száját az epe (gyengébbeknek: nem tetszik, amit ebbe a blogba olvas), az ne olvassa a blogom, és kerülje a társaságom. Nem erőszakolom rá magam senkire.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr6152554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schakal 2011.11.28. 05:26:31

"Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
A mindenséggel mérd magad!
Sziszegve se szolgálok aljas,
nyomorító hatalmakat."
(József Attila)

"Elsőnek elmondanám, hogy életem eddigi legjobb hittantáborába voltam. Valamit változtatni kéne az egyház média marketingjén (utálom ezt a szót), mert mi keresztények nem vagyunk idióták!"
Ha ebben látod az ellentmondást, akkor bezony drága Xinaf, akárki akarja veled annak ellenkezőjét elhitetni, csak egy birka vagy a vatikáni hatalomsóvárság és kapzsiság nyájából. Lelkes kiszolgálója Jézus árulóinak és megbecstelenítöinek, azoknak, akik eladták ... igaz többért, mint kilenc ezüst, node nem hinném, hogy az ár szabná meg a tett becstelenségének értékét.
Addig voltam keresztény, míg el nem olvastam a Bibliát. Mikor megtettem és értelmeztem, azon nyomban kiléptem az egyház kötelékéböl, mert felfordult a képviselöitöl a gyomrom és habos hányadékot tudnék öklendezni mikor egyetlen egy is a szemem elé kerül az elvetemült, álszent, alatttomos, aljas fajtájukból. Nemsokára megjelenik egy kiadbány, ami lerántja a szenteskedö álarcukat és megmutatja tényekkel, dokumentumokkal a valós énjüket. Templomok fognak lángba borulni ...

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.11.28. 21:29:58

@Schakal:

"Ha ebben látod az ellentmondást, akkor bezony drága Xinaf, akárki akarja veled annak ellenkezőjét elhitetni, csak egy birka vagy a vatikáni hatalomsóvárság és kapzsiság nyájából"
Képzeld, a vatikáni hatalomsóvárság jeles képviselői, papok néha arra köteleznek, hogy elfogadjam tőlük a 3 puttonyos tokaji aszújukat, amit ők ajándékba kaptak, de nem tartják meg, mert ez túl gazdag lenne egy papnak... az aljasok!

"Lelkes kiszolgálója Jézus árulóinak és megbecstelenítöinek, azoknak, akik eladták ... igaz többért, mint kilenc ezüst, node nem hinném, hogy az ár szabná meg a tett becstelenségének értékét."
1. 30 ezüst volt az ára. Illik pontosan használni a metaforát.
2. Én Jézusnak ajánlottam az életem. Te mit tettél érte, hogy kritikával illeted a szolgáit?

"Addig voltam keresztény, míg el nem olvastam a Bibliát. Mikor megtettem és értelmeztem, azon nyomban kiléptem az egyház kötelékéböl, mert felfordult a képviselöitöl a gyomrom és habos hányadékot tudnék öklendezni mikor egyetlen egy is a szemem elé kerül az elvetemült, álszent, alatttomos, aljas fajtájukból."
A mondat szerkesztése egyszerűen gyönyörű. Ezt most komolyan, mint újságíró mondom. Főleg a "habos hányadékot tudnék öklendezni" rész tetszett.

"Nemsokára megjelenik egy kiadbány, ami lerántja a szenteskedö álarcukat és megmutatja tényekkel, dokumentumokkal a valós énjüket."
Kíváncsian várom.

"Templomok fognak lángba borulni ... "
Tudom. Már készülök rá, hogy vértanúságot halok majd talán Jézusért. Már ha méltónak talál rá.

Én azt javaslom, ha rám hallgatsz, nem is foglalkozom a keresztényekkel. Ülj le, néz meg egy jó filmet (javaslom a régebbi akciófilmeket, az első két Terminátor, vagy az első két Rambo szerintem zseniális alkotás), igyál egy sört, szeres meg egy lányt, majd vedd feleségül, keféljetek egy jót. És ha ennek vége, akkor éld tovább boldogan az életed.
Legalábbis sokkal jobb lenne neked is, mint engem baszogatni a hitem miatt. Köszi! :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.11.28. 21:31:57

@Xinaf:
Bocsi, szóval "Ne is foglalkozz" a fenti mondat helyen:D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.11.28. 21:48:58

@Schakal:
xinaf.blog.hu/2011/11/28/az_uj_amokfuto
Itt írtam csak neked egy külön bejegyzést, hogy ne ezt szemeteljük tele. Ha akarsz, reagálj rá itt.

Schakal 2011.11.28. 22:21:21

@Xinaf:
"Képzeld, a vatikáni hatalomsóvárság jeles képviselői, papok néha arra köteleznek, hogy elfogadjam tőlük a 3 puttonyos tokaji aszújukat"
Hüha, hát ettöl most dobtam ám egy triplaszaltót, amit landoláskor azonnal megspékeltem egy dupla leszúrt Rittbergerrel. Remélem ilyen reakcióra számítottál, mikor lelkesen próbáltad elbagatellizálni mindazt, amit a Vatikán fennálása óta elkövetett. Örülök neki, hogy egy háromputtonyossal lazán leöblíted mindazt a hatalomvágyból elkövetett tömeggyilkosságot, emberek millióinak megnyomorítását, leigázását, kifosztását, rabszolgasorsba kényszerítését, amit Jézus nevében vittek véghez.
Erröl jut eszembe, most, hogy köszöbön áll a rabszolgaság elleni világnap, tudtad, hogy Európában a Vatikán volt az, amelyik utolsóként megszüntette a rabszolgatartást? Gondolom ezt az apró tényt nem plakátolták ki a hittantáborban. Ezt sem. Ahogy példálul dícsöséges hittérítö tevékenységüket sem, aminek során direkt vagy indirekt - ráhatással, utasítással - milliók vérét ontották a felebaráti szeretet nevében, Jézus nevével ajkukon.
Mielött mélyebbre merülnél az elöre megfontolt szándékkal, témakerülés céljából elkövetett stilisztikai elemezgetés piszlicsáré tevékenységébe, csendesen megjegyezném, hogy jómagam feltételezem régebb ideje üzöm a szakmát, mint te, személyiségfejlödési jellemzöid alapján úgy saccolom, hogy még a csattgósszárnyú lepkét húztad lelkesem magad mögött, amikor én már a régi Erika írógépet püföltem vad elszántsággal. Szóval szerintem ezt ne eröltesd, ebböl garantáltan csak megtépázva jöhetsz ki. Inkább fordítsad fogyelmed a hozzászólás tárgya felé, így sok fölösleges bitáramlattól szabadíthatjuk meg a digitális törzshálót.
Kérded, hogy én mit tettem érte? Megtettem érte, hogy nem bünpártolom tovább azokat, akik nevével a mai napig visszaélve folynak bele politikába, gazdaságba, uszítanak vallási konfliktusok kiélezésére, ember ember elleni gyülöletre, végeznek kényszerhittérítést - keresztelö néven közismertebb -, ahol egy gyermek, beleegyezése nélkül és garantáltan nem önszántából egy vallási felekezetbe lesz kényszerítve, ami akár meg is határozhatná az életét. Jézus semmi olyan iránymutatást nem adott, hogy földi hatalomra kell törekednie azoknak, akik az igéit hirdetik. Söt, pont ellenkezöleg vélekedett. Jézus a világ elsö dokumentált kommunista mártírja volt. Tetteiben, igéiben az öskommunizmus alapjai követhetök vissza.
Köszönöm az ajanlataidat, bár úgyéreztem, mintha ezzel valami gyépés szntre próbálnál degradálni, kicsit azért sikerült mosolyt csalnod az arcomra a képzelt felsörendöségeddel. Látod, ezt is elítélné Jézus. Szolgálnak áltál. Vagy már elfelejtetted? A szerénység részt a tanítómestered átugrotta a gyorstalpalón? Na, látod, a hozzád hasonló fundamentalista, magukat "Übermenschnek" képzelö,álszent okoskodó prédikátorok azok, akik a legnagyobb veszélyt hordozzák az egyházakban. Mindegyiben kivétel nélkül.
A kiadványt pedig várhatod is, alapjaiban rendíti meg a Vatikánt (nem, nem Jézust és nem a Bibliát) és fedi fel aljasságainak jó részét. Néhány morzsa már eljutott a köreitekbe - mert ugye ki gondolta volna, hogy a Vatikánnak titkosszolgálata is van, de persze ez csak költöi kérdés -, ennek hatását láthatod most például Ausztriában, ahol papok "lázadnak" már a saját egyházuk ellen és ez még csak egy kis karcolat az egészböl, valamit abból, mi földrengést fog kiváltani.
Nem fogok az utadba állni a mártírhalált illetöleg, bár a mazochizmus minden formáját elítélem, ennek ellenére elfogadom, hogy vannak, akik ilyen téren tudják csak kiélni vágyaikat és nem kell szégyellned sem. valójában nem perverzió ... mégha kicsit aberált is, de azt hiszem ez egyházi körökben elfogadott. Inkább így éld ki, mint te is a gyerekekkel.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2011.11.29. 16:42:58

@Schakal:

Mivel láthatóan nem fogtad fel, hogy ne ide szemetelj, mert erre külön bejegyzést írtam, most erre az a válaszom: a válaszom elolvashatod a helyén:

xinaf.blog.hu/2011/11/28/az_uj_amokfuto#comment-form

Ehhez a bejegyzéshez többé nem válaszolok, írtam neked külön egyet, reagáljunk innentől oda. Köszi!

Peripetia 2012.05.26. 17:36:26

@Xinaf:V értanúkkal tele a padlás. Jézusnak Jézusra sincs szüksége, nemhogy rád.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2012.05.26. 22:01:09

@Peripetia:
Véleményed köszönöm, további szép napot neked!
süti beállítások módosítása