Utolsó kommentek

Keserűség Szentesen

2008.06.01. 20:55 | Xinaf | 2 komment

Íme az első felkérésre írt bejegyzésem. Ebből nem lesz rendszer, de nem állítom hogy példátlan lesz a jelenség, végül is Morelight jó témát adott, magam is sokat törtem rajta a fejem. Nézzük hát, miért is van "keserűség Szentesen". A forrás ITT található.
Keserű Imrét személyesen nem ismerem, csak látásból. A szentesi Horváth Mihály gimi egyik tanára... volt. Ugyanis kirugták. Ez mind elolvasható a cikkben.
Hogy miért rugták ki, több indok is van. Hallani pletykákat, hogy politikai nézete miatt. Én a cikk alapján inkáb érzem úgy: egy megalomán igazgató miatt.
Egyes emberek nagyon nem szeretik, ha valaki nem úgy táncol, ahogy fütyülnek. Ha nem követik vakon az utasításokat, és ha véleményt mondanak. És ha az ilyennek hatalom szakad a kezébe...
Na, akkor beüt a ménykü. Valami ilyesmi történhetet Szentesen is, hiszen Keserű tanár úr képességei egyértelműen alkalmassá tették a tanításra. Sikeres darabok garmadája sorakozik mögötte, és ahogy ez kiderült a cikkből: Alföldi Róbertet is tanította, akire azért nem mondanám, hogy tehetségtelen ripacs.
Minden tiszteletem a tanároké, akik nem hanyagolják el a tanítást, de kirugást kockáztatva tiltakoznak. Hiszen az igazgatói elött tartott ülő sztrájk elég egyértelmű.
Kalapom emelem a diákoknak, akik kiállnak a tanáraik (pl.: Keserű Imre) mellet, szintén sokat kockáztatva.
Meg szeretném említeni még, hogy az eset nem példátlan. Láttam én már olyat, hogy felmondott igazgató tanárnak, mert nem szerette. Főleg akkor történik ilyesmi, ha mindketten egyszerű tanárok voltak, de egyikükből igazgató lett késöbb. Viszont minden esetben felháborító.
Pár szót írnék arról is, miért nem hiszem, hogy csak politikai indokok lettek volna az ügy mögött. Keserű Imre MSZP közeli nézeteket val. Magyarországon MSZP vezetés van. Viszont ez a hír nem csapot nagy zajt, igazából csak azok értesültek róla, akik kapcsolatba állnak Szentessel, vagy a környékével.
Viszont nem is érdekes, hogy politikai, vagy jelemtelen indokkal távolították el Keresűt. A diákok szeretik, a kollégák szeretik, szakmai tudása nem vitatható, jól tanít. Ezek után nincsen jó indok arra, miért kell otthagyja a HMG-t.
Összefoglalva: a diákok, a tanárok, a gimnázium, de még az igazgató is sokat vesztett emiatt a döntés miatt. Egy nagyon okos ember mondta nekem egyszer: "Az élet megfizeti a cselekedeteinket." Nos, ez a jóra és a rosszra is vonatkozik szerintem. A megyei közgyűlés még nem tudja, mekkora ennek a döntésnek az ára!
Másik bejegyzés a témába Alister blogján olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr89498327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paxi 2008.06.01. 22:25:49

Nem igazán hiszem, hogy ezt a kirúgást ölbe tett kézzel kellene nézni és tűrni.
Rákerestem Keserű Imrére a neten.
Erősen termékeny, igen nagy erudícióval.
Tehát reménykedni kell, hogy egy rossz döntés megmásítható és nem a bigottság fog győzni a szellem felett.
Azért viszont tenni kell, és ezt jól szervezetten kell előkészíteni.
Én innen a távolból csak drukkolni tudok, de aztt őszintén teszem.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.06.09. 00:39:28

paxi:
A legutóbbi fejlemények szerint azért lesz megoldás. Mi drukkolunk.
süti beállítások módosítása