Utolsó kommentek

Eszmefutatás lányokról

2008.08.27. 00:01 | Xinaf | 8 komment

Önmagam megerőszakolva megírom esedékes bejegyzésem, mert ha engednék az ágy hívásának, amikor az ellenállhatatlan erővel vonzani kezd, már régen felhagytam volna a blogolással... ez van, írni kell... Legyen a téma mondjuk: a nők!
Nem, most nem azt írom le, hogy én milyen barátnőt szeretnék, ezt már megtettem ITT. Most azt írom le, mit hiányolok a korosztályom hölgy tagjaiból, és egyáltalán, milyennek látom én a másik nemet.
Sajnos azt kell mondjam, hogy általánosítva, nagy igazságokat levonva nem tudok rólatok írni, lányok. Annyira sokfélék vagytok... szerintem több tipusotok van, mint nekünk, pasiknak. De azért vannak alapdolgok.
A plázacica fedőnevű tyúkokkal nem is vagyok hajlandó foglalkozni. Természetesen köztük is van értelmes, de mivel azt várják el ettől a rétegtől, hogy ostoba legyen (ezt mi férfiak rontottuk el többek között), így az is lesz, legalábbis a nagyobbik fele.
Nagy szívfájdalmam a következő: nagyon kevés lányba látom meg azokat az alapvető dolgokat, amik nővé teszik. Mert attól még nő nem lesz senkiből, hogy lyuk van a lába között. Keveset mosolyogtok, a mozdulataitok hírtelenek és dúrvák, a járásotok nem kifinomult, a szátokból ömlik a trágárság, és a testtartásotok kb. egy részeg gibbonéra hajaz...
Természetesen erössen általánosítottam az imént, szerencsére. Inkáb úgy fogalmazok: valahogy az utobbi időbe feltünt ez a jelenség. Vagy talán már elöbb? Én azt tudom, hogy a legtöbb 85-ös születésü lány sokkal inkáb nő volt, már 20 éves korára, mint a ma 20 éves 88-as születésüek... ha én látom rosszul jelezzétek.
A lányos vihogás, az idétlenkedés, és a percenként másba történő belezúgás (ez főleg a 13-14 éves félig gyereklányokra jellemző, de nem kizárolagosan) engem sokkal kevésbé zavar, mint a dőltbetűvel írottak. Ez a jelenség egy dolog számlájára írható: a fenenagy emancipációnak köszönhetően a lányok fiusodnak... ezért olyan trágárok, ezért olyan higanytartásuak, ezért cigiznek... nem, dohányozni nem férfias. De nőtől kimondottan gusztustalan. (FIGYELEM! NEM A NŐ LESZ TŐLE GUSZTUSTALAN, HANEM MAGA A JELENSÉG AZ!) Visszataszítóbb, mint férfitól, és ez fokozottan igaz a berugásra. (Ez egy férfiközpontú világ...)
Valamiért azt sugalja a kis társadalmunk, hogy ez imponál a pasiknak. Nos, nem imponálnak sem az eddig felsoroltak, sem a durcás arc, amit ti titokzatosnak hisztek. :)
Hálás vagyok azért, hogy vannak azért még nők most is. Mármint valódiak. Vegyük például az egyik volt osztálytársnőmet, aki annyira kirívott mindenki közül... mert már 9.-ben is NŐ volt. Bár soha nem udvaroltam neki (oh, nem is mertem volna), de annyira megfogott, és tiszteltem, hogy verset írtam róla. Minden udvarlási vagy hátsó szándék nélkül. Most így átolvasva nem valami jó vers... sokan nem szerették, és tudom is miért: kisebbségi komplexusok volt mellete, ahogy nekem is. Csak míg én inkáb csodáltam, a nagy többség csendben utálta. Ha már ennyi meséltem róla, itt a vers:

"Miért gyűlölik őt, ha semmi rosszat nem tett?
Méltósággal teljes, dicsőséges élet
Ennyi csak ő, nem több és nem kevesebb
Irigyled, hisz mellete önérzeted keresed

Folytonosan fénylő, életadó regyogás
Távoli csillag, varázslatos vibrálás
Hol az átlag tapos, ő fölötte lebeg
Támadva közeledsz, hisz ismeretlen terep

Le nem győzheted, hát inkáb csak utálod
Hamis vádakat szülsz, bár belül csodálod
Pedig méltó ő bármilyen gyönyörre
Boldogságra, szépre, korlátlan örömre

Ezt a verset nem a szerelem ihlette
A tisztelet szülte, hisz megérdemelted,
Hogy valaki megértsen, mert olyan az ember,
Ha fölé emelkedsz, örjöngve tipor el

Tartsd meg erényeid, fikarcnyit se engedj
Különleges vagy, de tudd, hogy a féreg
nem alszik soha, az alkalomra vár
A célja, hogy te is átlagossá válj

Zárom a versemet, búcsozásul anyit
Ne érts félre kérlek, nem akarok semmit
Ha tapasztalod majd, hányan tesznek ellened
Vedd elő akkor, és olvasd újra versemet!"  

Hölgyeim! Aki ezt a szintet eléri, mint a hölgy, akiről ez a rajongó vers szól, az már jó. Emelkedjünk felül ezeken a dolgokon, amit ránk tukmálnak! Egy lány szájából nem hangzik jól a kakiszex, mint téma. Egy lánynak nem áll jól, ha mindenkit jól pofánvág. És főleg nem áll jól, ha trappol, nem lép!
Lehet nevetni, de ezeket a példákat az élet szülte. Általában azért 18-20 éves korára minden lányból nő lesz. Kb. 1-2-3 % az, aki nem képes felnőni ennyire... de ők annyira feltünőek...
Hölgyeim, vigyázzatok a nőieségetekre! Egy egészséges férfinak szüksége van arra, hogy küzdhessen, hogy bókolhasson, akár minden szándék nélkül is... De ha nem talál olyat, akinek érdemes? Nem, nem a külsőről beszélek! Én egy kannásbortól elalélt punk lánynak akkor sem tudnék bókolni, udvarolni, ha a legszebb nő lenne a földön!
Nagyon hosszú írás lett ez, és még mindig lenne mit írjak. Remélem akinek nem inge, nem veszi magára, de viszont magára veszi az, akinek inge!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr72634862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.08.28. 00:08:40

Tiszta sor, kolléga: elvétettük a századot. Bár lehet, hogy ezt éreztük korábban is, nemde?

Zsu 2008.08.28. 01:06:06

Hjujj...valahogy érzem, hogy ide kommentet kellene írnom, mert valahogy ez a dolog úgy jött ki mindenki tudtán és előre megfontolt szándékán kívül, hogy pont elolvastam a blogot, pont '88-as vagyok...ja, és lány is. :)
Csak egy-egy részre reagálnék. 1. "szerintem több tipusotok van, mint nekünk, pasiknak" - Bár így lenne. De ez tipikusan az a téma, amikor a nők és a férfiak arra panaszkodnak vica versa, hogy mennyire nem értik a másik nemet, vagy azok agyi kapacitását is patikamérlegre teszik. És egyiknek sincs igaza...mert minden hegynek két oldala van.
2. Ez a járás meg ilyesmi, finom mozdulatok, ez nálam betalált...mármint akárhogy is, tudom, hogy milyen jó lenne, de nem megy. Nem vagyok az a "vérbeli NŐ" típus. De vannak ilyen barátnőim. És jó látni őket. :) Mondjuk igyekszem nem slampos lenni (mindig :)). Tudom, hogy ez a cikk nem konkrétan rólam szól, nem is veszem annak, mielőtt ilyen félreértés esne, csak azokról a típusú lányokról beszélek, akik esetleg hasonlítanak ebben hozzám: akik tudják, hogy milyenek szeretnének lenni, meg hogy mit kellene csinálni, de ha kiszenvedik magukból, h eszükbe is jut, hogy itt és most mit hogyan, akkor kicsit sutára sikerül...de igyekszünk! :)
ui.: Aki még 20 évesen is vihog, nyüszít, az valószínűleg "ücsit kér kis burival", szóval LIBA!!! Ezért kiesik a kategorizálás alól. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.08.28. 14:01:46

Drága Zsu, nálad nőiesebb nő nem kell!
De most komolyan! Ha szerinted a te járásod, mozdulataid, stb nem nőiesek, hát nagyon tévedsz! Nem azt írtam, hogy az a nőies, amikor tündérkemódra libeg valaki! A bejegyzésem konkrétan akkortájt született, amikor elcsörtetett mellettem egy traktornak tünő valami, amiről kiderült, hogy kromoszómái alapján nőnemü...
Hogy 88-as vagy, és lány... vedd pozitív kritikának: nem látszik a dátum:)
Na jó, komolyra fordítva a szót: jó kis általánosítás lenne kijelenteni, hogy azok a lányok akik 1988-ban születtek bármivel is rosszabbak lennének, mint a 85-ösök...
Csak az én környezetembe (főleg a gimis osztályra kell gondolni, mint életem legmeghatározóbb időszaka) ez volt a jellemző.
Mindenesetre ezért a bejegyzésért elnézést, mivel megszegtem az elhatározásom, hogy késő este, hullafáradtan nem írok blogot. Szerencsére te speciel még meg is értetted, mit akartam leírni, de ez azért erössen bántó és sértő hangévtelü is valahol... szóval elnézést!

Zsu 2008.08.28. 22:45:28

Jajj, nem vettem se magamra, meg semmi. :) Meg amúgy tetszett, különben nem kommenteltem volna. Egyedül a több fajtánk van, mint nektek gondolattal nem tudtam azonosulni, de ez gondolom az ellenkező oldalú tapasztalatok miatt van. Erről majd én írok egy bejegyzést. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.08.29. 08:03:15

Akkor a blogod címét is add le, légy olyan jó:)

Zsu 2008.08.29. 20:55:49

Oké, de még csak 1-2 komolyabb dolog van benne, amúgy inkább csak ilyen idiótaságok, mostanra kezdtem összeszedni az agysejteimet...
www.hobbitlany.freeblog.hu

Keselyű 2008.09.12. 17:22:35

Hűűű, azannya!
Azt kell mondjam, ez a vers ott van...

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.09.13. 14:12:42

Köszönöm a kritikát!
A hölgy maga is örült neki:)
süti beállítások módosítása