Utolsó kommentek

Pár dolgot nem értek

2009.02.09. 14:09 | Xinaf | 3 komment

Vannak dolgok, amiket sose fogok megérteni. Pl.: hogy miért olvasnak többen, mikor már egy hete nem írtam, mint most, amikor két nap alatt a harmadik írásomat közlöm. Örök rejtélyek ezek. Ugyanilyen felfoghatatlan számomra, mint az, hogy miért mondanak egy közéleti médiumba baromságokat.
Mert valahogy nekem nem kerek, hogy miért is lenne itt és most kommunista diktatúra. Az indoklás valami olyasmi volt, hogy felfokozták a rendőri jelenlétet Miskolcon, és hogy a rendőrök leverik a tüntetéseket. Huh, nagyanyáink hálásan tapsikoltak volna, ha az ötvenes évekbe is ezt jelentette volna a diktatúra...
Egy szó, mint száz: bizonyos dolgok csöppet sem logikusak. Nekem a laikusnak legalábbis nehéz elfogadnom, hogy miért van egyeseknek ellenérzésük egy szentéletü püspökkel kapcsolatban, hogy miért létezhet pozitív töltésű elektron (pozitron), és egy seregnyi hasonló.
Személyes kedvencem, hogy bebizonyították, hogy a fizika és a repüléstan jelenlegi ismeretei szerint a méhek nem tudnak repülni. A testükhöz viszonyítva túl kicsi a szárnyuk.
Ilyenkor elgondolkodom, hogy a méhek vagy a fizika törvényei nem működnek tökéletesen. Ezt szegény méheknek ugyanis elfelejtették mondani, és ők bizony szarnak a fizikára, továbbra is vígan röpködnek.
Nem értetlenkedek tovább, mert a végén még hülyének fogom nézni saját magam.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr65932334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.02.10. 00:12:31

Segítek, pajti, pedig nem is vagyok cserkész... :D

1. Olvasottság: erre nincs ésszerű magyarázat, engem is többen utáltak a kutyamasszőrös bejegyzésemért, mint amikor a fél országot lehordtam a sárga föld alá. Talán mert egyesek csak rendszertelenül néznek rá a blogodra.
2. Baromságok a médiában (bocs, de szvsz a médium a halottakkal beszélgető ember): próbálok pozitívabban viszonyulni az emberekhez, ezért nem magyarázom rosszindulattal, amit magyarázhatok a szakértelem hiányával.
3. Kommunista diktatúra: ilyet csak olyan mond, aki demagóg és/vagy hülye. Egyik esetben sem kell velük törődni, a közmondásos könyökütésnél tovább.
4. Szentéletű püspökök: gondolom rossz tapasztalatok vagy szimpla előítéletek. Talán ha részleteznéd, mire gondolsz...
5. Pozitron: a pozitron valójában nem egy pozitív elektron, hanem egy hozzávetőleg elektron méretű és tömegű, de egységnyi pozitív töltésű elemi részecske. De ezt mintha már mondtam volna.
6. Méhek: ez is csak azt bizonyítja, hogy még nem tudunk mindent, amit tudni lehet. Amúgy meg lehet, hogy ebben is a kvantummechanika a ludas...

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.02.12. 08:56:24

Tudod, irónia nem egy ország:)

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.02.12. 11:20:27

Neeem??? O.O Akkor Magyarország se határos a Csodával???
süti beállítások módosítása