Utolsó kommentek

Kényes téma újra

2009.09.27. 21:20 | Xinaf | 1 komment

Kérek mindenkit: aki elkezdi olvasni a bejegyzésem,
az olvassa végig, vagy bele se kezden!
Köszönöm!

A mai témánk, kedves túlképzett gyerekek, a sokak által rasszistának, nácinak, vagy alapigazságnak definiált Cigánybűnözés.
Nem venném a lelkemre, ha gondolkodásra kellene kényszerítenem titeket, parázsló szemü fanatikusokat (akár antifasiszták, akár fasiszták, akár jobb, akár baloldalon is álltok), így leírom:
Van cigánybűnözés.
Egyből írom is le: Magyarbűnözés is van.
Következtetést hozok: nem minden cigány bűnöző.
Továbbfűzöm: viszont százalékosan elég magas a bűnözés a romák között.
Miért is írom ezt le? Azért, mert egyrészt ez mind igaz, másrészt az emberek hajlamosak túlzásba esni.
Az emberek egyik fele azonnal rasszizmust, nácizmust, fasizmust, és hasonlókat kiabál, amint ez a bizonyos szó kicsúszik valakinek a száján. Nekik ajánlom figyelmébe a rohadt tetves cigány ellenes Lakatos Attila, Borsod megyei cigányvajda véleményét:

A másik fele pedig kiírtaná az összes cigányt, figyelmen kívül hagyva azt, hogy ő jó ember, rossz ember, dolgozik-e, nem dolgozik-e, stb.
Nekik azt tudom mondani, hogy ez túlzás! Éppen elég cigányszázmazású embert ismerek, aki becsületesebben dolgozik, mint mi, patyolatfehér lelkü magyarok...
Mert minket sem kell félteni... Magyarországon mindenki adócsaló pl, aki teheti.
A különbség, hogy a tipikusan cigány és a tipikusan magyar bűncselekmények között az a legnagyobb különbség, hogy a magyarok bűnei nagyobb tételben működnek, tehát ritkábban érintenek, a cigányok bűnei pedig kisebb tételek, tehát engem jobban érintenek. Mert a magyarok kiosztanak 100 milliós végkielégítést, a cigánygyerek pedig kirabol az utcán.
Persze ez csak tipikus bűncselekmények, hiszen magyar is rabol, cigány is adótcsal. Csak ritkábban.
A magyar bűnözésről:
Igen, létezik. Azért nem használjuk a szót, mert értelemszerű, hogy aki nem kisebbségi, az Magyarországon magyar. Szlovákiában pl. hazsnálhatják a magyar bűnözés szót, ahogy mi is használhatnánk a szlovák bűnözést, ha lenne. Maga a szó szerintem nem rasszista.
A rasszista az, amikor azért köt belém a cigány, mert magyar vagyok, mert rocker vagyok, mert kopasz vagyok, mert bombert hordok. És az, amikor csak azért, mert cigány, lelövöm sörétessel. Ez rasszizmus. A cigánybűnözés probléma, amit néven kell nevezni. Mert ha nem tesszük, akkor kialakul a társadalomban a kollektív bűnösség gondolata, ami nem csak az én etikámat bántja, de egyes becsületes cigányok is igencsak megihatják a levét...
A témáról érdekes kis kronológia olvasható Főnix blogján. Főnix a Bombagyár egyik szerzője. A cikket azért merem ajánlani, mert bár a szerző szerintem speciel rasszista, ez az írása meglepően tárgyilagos.
Most mit mondhatnék még? Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok rasszista.
Aki nem ismer, annak ajánlom figyelmébe Lakatos Attilát!

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr881411525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.09.27. 23:13:54

A vonatkozó szillogizmus a következő:
1. A szegények hajlamosabbak az erőszakos bűncselekményekre.
2. A cigányok nagy része szegény.
K: A cigányok nagy része hajlamosabb az erőszakos bűncselekményekre.
süti beállítások módosítása