Utolsó kommentek

Fasiszta Critical Mass

2009.09.30. 00:23 | Xinaf | Szólj hozzá!

Ezt a mai szösszenetet a Bombagyáron találtam...
Összefoglalva: egyesek úgy vélik, az autó jó, a bicikli rossz, a Critical Mass pedig fasiszta.
Ha tudná Pásztor Tibor, milyen fasisztákkal társul :D
(Irónia nem egy ország, és nem is egy ritka női név...)

"Critikáll Mass és az autósok!
Budapest, 2009. szeptember 28., hétfő (OS) -
    A Critikáll Mass egyre erőszakosabb,és bár a jogaiért harcol,semmibe veszi a többi közlekedő jogait!Bár a környezetvédelemért emel szót mégis hatalmas forgalmi dugókat gerjeszt,és további közlekedési útvonalak kisajátításával még nagyobb forgalomtorlódásokat generálna. Bár hirdeti:a kerékpár alternatíva,de az autósok ellen nyíltan fasiszta módszereket alkalmazna,szervezői pedig olyan vállalkozásokat működtetnek,amik autókkal is szállítanak. Toleranciát követel,mégis nyíltan ellenséges a munkájukat autóval végzők,és minden autót használóval szemben!A szabályok enyhítését követeli,mégis nagyívben tesznek a szabályokra.Egyirányú utcákban szembe mennek,járdákon száguldoznak,piros lámpákon áthaladnak,és nem használják a kerékpárutakat! Az EMPAMO már 2007- ben személyesen,azóta pedig több felhívásban kérte a Critikall Mass szervezőit,ne tegyék közútjainkat a közlekedő felek háborús övezetévé,ne szítsák a közlekedők ellentétjeit.A megbékélésre törekedjenek,és ne feszültség keltésre.Bár ígéret elhangzott,de a tettek és a nyilatkozatok ellentétesek! Mivel a párbeszéd süket fülekre talált,az EMPAMO és a KDOE levélben kérték a Főpolgármester helyettest,ne vegyenek el több közlekedési utat és több parkolót a gépjárművektől,a Rendészeti Minisztert pedig,hogy ne engedjen balesetveszélyes szabálymódosításokat a KRESZ-ben. Ne engedélyezzék a kerékpárok buszsávban,és a forgalommal szembeni haladását. A helyben lakók nem parkolhatnak a lakásuk előtt a körutakon.A válasz az volt:a körúti parkolók az áruszállításra, és az alkalmi forgalomra vannak fenntartva.És most ezeket a parkolókat akarják elvenni az áruszállítóktól, a tömegközlekedéstől a 10-20 százalékban alig kihasznált kerékpárutakért! 
A kerékpár nem alkalmas nehéz csomagszállításra,mozgássérültek - betegek közlekedésére,ráadásul szezonális jármű,így a kerékpárutak az év nagy részében kihasználatlanok,és foglalják a helyet az amúgy is túlterhelt gépjármű közlekedéstől! Tűrhetetlennek tartjuk,hogy néhány erőszakos,felelőtlenül hőzöngő bringás semmibe vegye más közlekedők érdekeit,és azok kárára követelőzzön,habár adót nem fizetnek,több milliós beruházásokat akarnak kikényszeríteni!Vannak mellékutak,belvárosi főutca, és már van sok kerékpárút,amiken szabadon lehet közlekedniük!Nem tíz ezer bringás,hanem a naponta 
BKV-n közlekedő 600ezer ember,és a 600 ezer autós az igazi kritikus tömeg!
További érdeklődésre: 
KÖZLEKEDÉSI DOLGOZÓK ORSZÁGOS EGYESÜLETE : Apáthy István 06 20 513-9194
EMPAMO: Legin István 06 20 939-1011 / Murányi József 06 30 933-3720
    Kiadó: Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr511417211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása