Utolsó kommentek

Cserkésztábor 2010

2010.07.18. 14:20 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: vallás boldogság élménybeszámoló

Megjöttem a cserkésztáborból!

Milyen is volt ez a tábor? Hogy is fogalmazzak: kemény. Megkisérlem tőszavakban, napi bontásban megírni, mi minden történt, de ez valójában nem más, mint száraz adathalmaz. Ezt át kell élni. Amit nem részletezek: minden reggel volt zűszlófelvonás és reggeli ima, minden este zászlólevonás és esti ima, a végén persze tábortűzzel, ami elött volt valamiféle tábortüzi műsor. Napközben mindig volt csendes pihenő.

Hétfő
Utazás kora reggel. Megérkezés. Mindez több, mint négy órán át tartott. Majd táborépítés. A tábor elég szerencsétlen helyzetü, a falu közepén van, két focipálya mellett, sokan járnak ide. Az egész tiszta kosz, nagytakarítás, tűzrakóhely, és egyéb minden építés.

Kedd
Felkelés, összecuccolás, vásárlás, a csapat nagyrésze túrázik (van egy nagyon szép vár a közeli hegyen), én persze nem, mert sikeresen megsérült a térdem. Sok szabadidő. Este megjött Gábor atya, a holnapi nap vendége.

Szerda
Lelki nap. Három előadás, sok elmélkedés, sok megvilágosodás. Gyónás. Liturgia. Jó nap volt.

Csütörtök
Strandnap. Ez volt talán a legjobb nap az egész táborban. Sok szórakozás, jó kaja, remek hangulat. Este a tábortűznél feszült hangulat. A csapat bizonyítja, hogy összetartóak vagyunk, és nagyon szeretjük egymást.

Péntek
Kemény nap. Ki-mit-tud? Oktatás, még több oktatás. Majd megjött a két meghívott vendég. Két fontos telefon, mindkettő nagyon, de nagyon feldobja a napom. Hálaadás Istennek. Nagyon jó hangulatu tábortűz.

Szombat
Pakolás, fagyizás, utazás, egy óra busszal, négy és fél vonattal. Hazaérkezés, teljes KO.

Nah, leírtam. De ez igazából semmi. Mert nem tudom megfelelően leírni, mit éreztem, mikor azt mondja az egyik tűborozó: "hát persze hogy jók, hiszen vezetők!", mindezt rólam és a cimboráimról. A kicsik mosolygó arcát egy-egy poénra. Azt a bizalmat, azt a szeretetet, azt a diszkréciót amit mi, vezetők kaptunk a kicsiktől. Hogy mindenkinek tetszett a tábor. 18 gyerekre vigyázni nem könnyű. Még akkor sem, ha minden két gyerekre jut egy vezető. Szóban többet tudok erről mesélni.

Jah, a legfontosabbat még le se írtam...
Köszönöm neked Uram, hogy meghallgattad imádságomat, hogy teljesítetted a kérésemet, hogyelfogadtad áldozatomat! Köszönöm!
Már nem éltem hiába, ha a legcsekélyebb közöm is volt a csodához, amit véghezvittél, Uram!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr212158779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása