Utolsó kommentek

Van bizonyítványom, de ez nem ilyen egyszerű...

2008.04.13. 21:05 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: élménybeszámoló harag

Szóval van szakmunkás bizonyítványom, és én kis naív azt hittem, ez elég lesz ahhoz hogy dolgozhassak, és adót fizethessek. Én kis naív...
Szóval adott egy OKJ szakmunkás bizonyítvány. Ezután meg kell ígényelni az erkölcsi bizonyítványt, majd elintézni a rendőrségnél az igazolványt, ezek után belépni a kamerába.
Ez kicsivel több, mint 65.000 ft (betüvel: hatvanötezer!!!).
Ezenkívül nekem meggyőződésem volt, magam sem tudom miért, hogy egy ilyen kis plasztikkártya kiállítása kb. 2-3 nap. Tévedésben éltem, mivel ez a munka egy egész hónapot vesz igénybe.
Ez már csak azért kínos, mert ez már elég derekasan bele fog nyúlni a nyaramba. Ha májusba munkába állok, akkor júliusba jár le a próbaidőm. Haha! Szeptemberben kezdődik a suli! Mindörökké szervezés!
Ez már nem a rendszer hibája, hanem az enyém. Nyáron ugyanis én még nem akarok dolgozni. Majd akkor, ha nem egy trollok által is viszonylag egyszerűen elvégezhető szakmával rendelkezem, akkor igen. Ez amolyan hasznos időtöltésnek volt vala szánva. Én júnisban cserkésztáborba megyek, amiről már csak azért sem maradhatok le, mivel én leszek az egyik vezető.
Egyszóval ebben a tanévben én már nem fogok személy és vagyonőrként dolgozni. Ez részben az én hibám, mivel nem áldozok fel mindent a személy és vagyonőr szuperszakma oltárán, másrészt a tökölésé, amit a hivatalok csinálnak.
De mindegy, van egy szakmám, ami ugyan nem fizet jól, és nem igényel szellemi munkát, nem leszek tőle a társadalom megbecsült tagja, és lényegesen a képességeim alatt van, de legaláb szakma. Éljen, éhen már nem halok...

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr22424175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása