Utolsó kommentek

Bikini VS PASO koncert

2009.04.27. 23:47 | Xinaf | 1 komment

Tisztázzuk: a Bikini és  PASO (Pannon Allstars Ska Orchestra) már műfaja miatt sem összehasonlítható. Ennek ellenére én most koncert összehasonlítást fogok végezni, remélem élvezni fogjátok! Mindkét koncertet a ZP-ben tekintettem meg.                                                                                                            

X

Bikini

PASO

Műfaj

Dallamos rock

SKA

Zenei változatosság

Hihetetlenül változatos zenei világ tárul elénk egy Bikini koncerten. Akár lassú, akár gyors a szám, semmiképpen nem unalmas, és mégis tipikus Bikini! (5/5)

Nem igazán változatos a zenei világuk, nagy általánosságban vannak a nagyon pörgős, a kicsit pörgős, és a nem pörgős számok. Kb. ugyanazok a hangok szólalnak meg, bár azt el kell ismerni, változatosan keverik. (5/3)

Hangszerek tárháza

Klasszikus 2 gitár, 1 basszer, dob, szintetizátor, és végül az énekes. Teljesen jó, de semmi egyediség. (5/4)

No, itt van minden! Gitárok, basszusgitár, fúvós szekció, szintetizátor, dob, és ének. (5/5)

Közönség aktivitása

Tipikus rockkoncert! A közönség énekel, csápol, ugrál, headbangel, stb, viszont nincs pogó. Nem is illene ide. (5/4)

A közönség ugrál. Nagyon ugrál. És csápol. Énekelnek is tisztességgel. Láttam még táncot is. Pogó itt sincs. (5/5)

Zenészek aktivitása

D Nagy Lajos, az énekes, valamikor legendás volt arról, hogy végigtombolja, végigpörgi a saját koncertjét. Mára eléggé megöregedett, és a színpadi mozgás is kevesebb lett. Azért nem kell félteni a zenészeket, van fejrázás, izgés-mozgás, amennyire lehetőségük van rá. (5/3)

Krysa, az énekes egyszerűen képtelen elfáradni! Táncol, énekel, futkos, ugrál, és valahogy bírja! Az egész zenekart hihetetlen aktivitás jellemzi, én csak döbbenten bámultam… (5/5)

Szöveg

Ebben a Bikini verhetetlen! Minden szövege tartalommal bír, általában nem is eggyel. Mindegyik elgondolkodtató, de nem valami mélyen elvont filozófia! Egyszerűen mestermű minden szavuk! (5/5)

Ajaj… általában angolul énekelnek, de néha becsúszik egy-egy magyar szám is, ami jelen esetben NAGY hiba. Saját tapasztalataim alapján náluk a szöveg másodlagos fontosságú, és ez meg is látszik… (5/2)

Összhatás

25/21

25/20

Összefoglalva nekem a Bikini egyszerűen jobban bejön, rocker lelkem jobban ujjong, ha meghallom a zenéjét. Az igazság kedvéért leírom: megdöbbentően jól éreztem magam PASO-n is! Külön köszönet Stiegliz-nek, aki elhívott, és nem mellékesen, fizette a beugrómat is!   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr441090592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stiegliz 2009.04.27. 23:59:09

na .... de ugyan, nincs mit. EZT érezni kell, nem igen tapasztaltam még zenekart, aki ilyen szinten bevonja a közönséget. :D
és szarok az 1 pontra ...!!! PASO...:D
Bikini,.... mi. :P
süti beállítások módosítása