Utolsó kommentek

Krisztus áldozata értünk

2011.09.08. 21:38 | Xinaf | 1 komment

Címkék: vallás

A keresztény ember élete akkor nehéz, ha ő maga valóban minél inkább Krisztusi akar lenni. Ehhez elengedhetetlen, hogy elgondolkodjunk, mi mindent megtett értünk az Isten, és hogy mennyit vállalt Jézus azért, hogy bocsánatot nyerjenek a bűneink. Három idézettel, és ezekhez tartozó képekkel emlékszem most meg az Üdvözítő csodálatos áldozatáról, amit érted is tett, kedves olvasó!

URAM, JÉZUS KRISZTUS, ISTEN FIA, KÖNYÖRÜLJ RAJTAM, BŰNÖSÖN!

Izajás próféta jövendölése:
"Ki hitt annak, amit hallottunk, és az Úr karja ki előtt nyilvánult meg? Úgy nőtt fel színe előtt, mint a hajtás, és mint a gyökér a szomjas földből; nem volt szép alakja, sem ékessége, hogy megnézzük őt, és nem volt olyan külseje, hogy kívánjuk őt. Megvetett volt, és utolsó az emberek között, fájdalmak férfia és betegség ismerője, aki elől elrejtettük arcunkat; megvetett volt, és nem becsültük őt. Pedig a mi betegségeinket ő viselte, és a mi fájdalmainkat ő hordozta; mi mégis megvertnek tekintettük, Istentől sújtottnak és megalázottnak. De őt a mi vétkeinkért szúrták át, a mi bűneinkért törték össze; a mi békességünkért érte fenyítés, és az ő sebe által gyógyultunk meg."

 

Részlet a Proszkomídiából:
"Mint a juh leöletésre vitetik.
És megnémul, mint az ártatlan bárány nyírója előtt, és nem nyitja meg száját.
A szorongatásból és ítéletből kiragadtatik.
Az ő nemzedékét ki fogja elbeszélni.
Mert kivágatik az élők földéből.
Feláldoztatik az Isten báránya, ki elveszi a világ bűneit, a világ éle­te és üdvösségéért."



Jézus 7 mondata a kereszten:

1. „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” (Lk 23,34). - 2. „Még ma velem leszel a paradicsomban” (Lk 23,43). - 3. „Asszony, íme, a te Fiad”; „Íme a te anyád!” (Jn 19,26-27) - 4. „Éli, Éli, lamma szabaktani ('Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?') (Mt 27,46; Mk 16,34) - 5. „Szomjazom” (Jn 19,28). - 6. „Beteljesedett” (Jn 19,30). - 7. „Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet!” (Lk 23,46) -

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr603212453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morviniuszka 2011.09.10. 19:39:53

"URAM, JÉZUS KRISZTUS, ISTEN FIA, KÖNYÖRÜLJ RAJTAM, BŰNÖSÖN!"
Jézus ima. :) Annyiszor segített már nekem. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
süti beállítások módosítása