Utolsó kommentek

"Minden születés véres"

2012.12.16. 18:58 | Xinaf | Szólj hozzá!

Címkék: video vallás idézet boldogság szomorúság

Úgy látszik, a karácsonyt, az Úr születését, és egyáltalán a születést körül kell lengje a halál. Nem volt ez másként Jézus születésekor sem:
„Ekkor Heródes látván, hogy a bölcsek megcsúfolták őt, szerfölött felháborodék, és kiküldvén, megölete Bethlehemben és annak egész környékén minden gyermeket két esztendőstől és azon alól...” Máté 2:16
Az ilyen tragédiák nem szerepelnek az Isten tervében. Neki nincs szüksége rosszra, hogy jót tegyen, még akkor sem, ha tud jót tenni a rosszból. 
Nézzük, mi van mostanság. 
Kezdődött a Szita Bence gyilkossággal, ami akkor nagyon megrázott mindenkit. Engem is. Még ma is elborzadok, ha eszembe jut. Ezeknek a soroknak az írásakor is.
Utána mit hallok? Nemrégiben egy asszony a jeges folyóba hajította a gyermekét... pár napja egy halott csecsemőt talált egy férfi, a Városligetben, az egyik kukában. A legfrissebb pedig a 27 embert (ebből 18 gyermek) követelő gyilkosság az USA-ban.

Én pedig, miközben ezeknek a tragédiáknak az érintettjei zokognak, nem tudok nem tiszta szívemből annak örülni, hogy él és virul az a kicsi lány, akiről az előző bejegyzésben írtam.
Ugye mondanom sem kell, micsoda kettősség ez. Ott álltam az ágyánál, és néztem ezt az apró embert, aki szuszog, sírdogál, mosolyog, eszik, mocorog... és közben aznap egy anya a kukába dobja a még élő gyermekét. Böjtöltem, és sokan imádkoztunk azért, hogy ez a kislány élhessen, egy másik anya a vízbe hajítja a gyermekét. Félelmetes... 

Úgy gondolom, az érzéseimet ez a dal részlet jól kifejezi: 

"Vér és szenvedés. Nem fog a gonoszságon átok!
Hallgat fölöttük némán az égbolt
Nem válaszol már, hallgat, ki rég szólt
Árva anyáknak fáj nagyon, 
Hogy árva a földön a fájdalom!
Ám de az, akit ölni vágytak, 
Születik ép, hol százat ölnek!
De az az egy, az éppen,
Akit a gyilkos féljen!
Él, aki kell, hogy éljen!
Él, örök Úr a törvény!
Túl csecsemőknek kínjain,
Mert a földön minden törvényt tölt be, él!"
(Részlet a Mária Evangéliuma című rockoperából)

Kicsi Luca.jpgÉL!!!!!!!!!!!!
Miközben a könnyek folynak, miközben emberke roppannak össze, és ebben az agresszív világban gyerekeket ölnek (éljen a szabad fegyverbirtoklás for USA), van, aki él! Akinek az egész élete most kezdődik!
Az élet Istene egy véres korban vigyázott rád, kicsi lány... Egy olyan korban remegett érted édesanyád, amikor más anya a halálba vetette a saját gyermekét. Biztos nagy tervei vannak veled. 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr814968474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása