Utolsó kommentek

Pasiológia

2014.04.06. 00:05 | Xinaf | 4 komment

Címkék: tudomány érdekesség

Régi terveim között szerepelt ez a bejegyzés, és most itt van. 

A nők és a férfiak mások. Ezt tudja mindenki, néha mégis elcsodálkozunk ezen. Most átadnék egy tudományos alapot ugyan nélkülöző, de személyes tapasztalatok alapján gyűjtött kis listát. Elemi tudnivalókat tartalmaz a pasikról, férfiakról nőknek. 

A kezdő löketet a pasi képző OKJ ötlete adta.

A felépítés egyszerű: van egy számmal ellátott téma, erről pár szó mindenkinek (elsősorban nőknek), majd külön a férfiaknak (amit persze nők is elolvashatnak). Mármint a férfiaknak, nem a hímtaggal bíró embertársainknak!

1. Fingás.
Ismeritek az ősi viccet? 
"Az a baj a nőkkel, hogy nem tudják, hogy fingani vicces."
Erről két fontos dolgot kell tudni. 
a. Fingani tényleg vicces.
b. A nők ezt tényleg nem tudják. És nem is érzik viccesnek.
Férfiaknak:
Tisztelt XY kromoszómával bíró társaim, fogadjuk már el különösen a b pontot, és tiszteljük meg annyival a szebbik nemet, hogy nem fingunk a jelenlétükben! Egymás között csinálunk amit akarunk, úgy se tudják. Higgyük el, nem fogják értékelni a "húzd meg az ujjam" viccet.

2. A WC deszka ideális pozíciója.
Nincs az a nő, aki nem úgy érezné, hogy a WC deszkának lehajtva van a helye. Nos, ha ez igaz lenne, nem két állású lenne. De az, és ennek az egyetlen oka, hogy a férfiember állva vizel. 
A magam részéről alapvetően baromságnak érezném lehajtani, hiszen ez a mozdulat ugyanúgy nem kerül tényleges energiába a hölgyeknek sem, mint nekem. És tőlük sem várom el, hogy felhajtsák nekem. 
Férfiaknak:
Viszont, ha olyan helyen vagyunk, ahol nő a házigazda, vagy egyszerűen sok nő van, embereljük meg magunkat, és hajtsuk le. Nem azért, mert van bármi értelme, mert nincs. Nem azért, mert ezt diktálja az etikett, mert ez sem igaz. Azért, mert lovagias, udvarias gesztus. Miért kéne csak a kötelező minimumot nyújtanunk, nem?

3. Úgy nézés.
Nem, nem, és nem. Egy pasi sem néz ÚGY. Ezt, és sok más ide tartozó dolgot már megírtam régebben ITT
Most persze jöhet a logikus hozzászólás: "és ahogy te nézel a kedvesedre?" Én szerelmesen nézek rá. Rajongással nézek rá. Szeretettel nézek rá. Szenvedéllyel nézek rá. és még sorolhatnám, de az, hogy ÚGY, nem jelent önmagában semmit.
Férfiaknak:
Azért mi is sok esetben hülyék tudunk lenni. Pl. amikor egy pasi sétálni hív egy nőt egy holdfényes estén, és mindenféle lelki témát boncolgat, mindenféle szándék nélkül. Igen, én tudom, hogy ez nem feltétlen jelent semmit, de tényleg félreérthető. Ne csináljunk ilyet, mert akaratunkon kívül sok szív megrepedhet.

4. Ahol viszket, megvakarjuk.
Ez így van, ezen kívül büfögünk is. Ezt, ellentétben a fingással, nem azért, mert vicces, hanem mert "jobb kint mint bent". 
Férfiaknak:
Lásd az 1. pontot. Tiszteljük a hölgyeket, ne csináljunk ilyesmit.

5. Sport.
Normális esetben a legtöbb pasiban sokkal nagyobb a versenyszellem, mint a legtöbb nőben. Éppen ezért sokszor sokkal szívesebben néznek sportot a férfiak, mint a nők. Nem feltétlen, de azért tipikus kép, hogy az embör hazaér a munkából, és már kapcsolja is a tv-t a meccsre.
Férfiaknak:
Szép dolog a sport, de előtte-utána-közben azért foglalkozzunk a környezetünk azon tagjaival is, akik nem akkora rajongók...

6. Lovagiasság.
Virág, csoki, kabát lesegítése, kéznyújtás a buszról leszálláskor, bókok, stb. Évek óta mondják elavultnak, évek óta újra és újra működik, normális esetben. Lányok, szépen kérlek titeket, hogy a rohadt nagy emancipáció közepette se neveljétek le róla a pasikat! Tudom, egyenjogúság, hát nekem ne fizessen férfi, és az ajtóba sem kell előre engedni, stb. Ez baromság. Nem csorbulnak a jogok, ha elfogadod a bókokat, és nem lesznek igazságosabbak a nemek közti bérek, ha visszautasítod ezeket a gesztusokat.
Férfiaknak:
Ég a pofám, amiért ezt egyáltalán le kell írnom: ne sarkaljuk a lányokat arra, hogy pasiként viselkedjenek! Tudom, jófejnek tűnik, amikor egy csaj versenyt büfög egy sráccal, de most így magunk közt: utána ki nézne rá leendő gyermekei anyjaként? Ne tegyük tönkre a lányokat! És ha más megtette, ne engedjünk a 48-ból, igenis érzékeltessük velük, hogy ők is nők. Akkor is, ha nem tetszik nekünk esetleg.

7. Szexualitás.
Nem, egy férfi sem tartozik egy nőnek sem, ha az lefekszik vele. Ez egy nagyon durván téves nézőpont. Persze van alapja, mivel a nő a befogadó fél, és az ő testében történnek a dolgok. De az, hogy egy nő lefeküdt egy férfival, és ezért extra igényei legyenek, baromság. Ugyanis a férfi is lefeküdt a nővel, ergo pont ugyanazokkal az igényekkel bír. 
Férfiaknak:
Kedves férfiak, normális esetben csak olyannal fekszünk ám le, akit szeretünk, és aki minket is szeret. Aki csak az élvezetért dug, az nem férfi, az egy állat. El kell fogadnunk, hogy a nők érzékenyebbek, és érzékenyebben élik meg a szexet is. Ugye már fentebb írtam, ők a befogadó fél. Szóval, különösen figyelmesnek kell lennünk!

A lista bőőőőőőven nem teljes, és nem is ad teljes leírást. Nem is volt cél. Ezek olyan, sajnos tipikus példák, amikkel sajnos foglalkoznunk kell, mert a hülye társadalmunk nem kezeli őket a helyén.

Mindenkit arra bíztatok, hogy ha valami fontos kimaradt, kommentelje be, és ha egyetértek, kirakom.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr105957207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carlota 2014.04.06. 12:11:23

Nagyon nagyon nagyon tetszett ez az írás! :)

Morviniuszka 2014.04.09. 18:01:32

Jó írás nagyon. Nekem is van egy elférfiasodó női munkatársam, aki rendszeresen böfögéssel próbál nekem inponálni. Vagy bejelenti hangosan, hogy szarnia kell. Taktika ellene: Minnél gyorsabban elhúzni onann, és le se reagálni. Őt már egyszer sikerült lepatintani, a jó bevált szöveggel. (Nekem az okos lányok jönnek be!) :D Gondolkodok, hogy beszerzek egy jeggyűrűt is. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.04.09. 21:40:19

@Morviniuszka:
Na, ez a legrosszabb... valahol sajnálom az ilyen csajt... nagyon tetszeni akar, és nagyon nem megy neki.

Malkav 2014.04.10. 05:13:57

@Morviniuszka: Ilyen osztálytársam nekem is volt! Hát, mondanom se kell, nem volt az osztály női ideálja. :)

Más:
Még foglalkozáson említettem egy hasonlatot, aki nem volt akkor jelen, annak egy érdekesség a gondolkodásunkról. A férfi agy ugye nem gondolatolvasó (Nem, nem az!). Egyetlen negyed másodperces pislantásból nem tudjuk megmondani, hogy mire gondol a lány öt perce. Viszont ez könnyen félreérthető, (nem minden esetben!) előfordul, hogy a leány olyan következtetést von le, ami messze áll az igazságtól ("Szerintem nem szeret... mert azt mondta szeret!"). Nos, akkor a példázat a következő:

Kedves túl élénk fantáziával rendelkező lányok ÉS CSAK TI: A mi agyunk olyan, mint a Windows XP. Ha kétszer kattintasz a Sajátgép ikonra, akkor nem a www.koponyeg.hu/t/Budapest fog megnyílni az oldal közepén, hanem a Sajátgép. És semmi más. :) Poénforma, de a lényeget tükrözi. :)
süti beállítások módosítása