Utolsó kommentek

Hősnek lenni Istennel vagy nélküle. Inkább vele

2009.05.04. 21:18 | Xinaf | 5 komment

Rájöttem, hogy az emberek valami perverz vágy miatt vágynak arra, hogy hősök legyenek. Ezért vált lassan divattá a tüntetés, ezért alakult a Magyar Gárda, és sok minden más is ezért történik. Én sem vagyok kivétel, én is hős akarok lenni.
Nekem is szükségem van valami magasztos célra, amiért küzdhetek. Csak éppen nálam nem a haza megmentése, a nemzetközi zsidóság megállítása, vagy a cigányság kiírtása a cél. Még csak nem is az összes szembejövő megtérítése.
Csak az a baj, hogy fogalmam sincs, mit is akarok. Nekem a hősről mindig arctalan milliók jutottak az eszembe (na jó, nem mindig, csak az elmúlt pár évben), akikről nem emlékszik meg a történelem, de mégis nagyot alkottak. Segítettek, ahol kellet.
Valahol sejtem, hogy az én hősiességem valami úton-módon a vallásomhoz, a kereszténységhez kötődik.
Kis kitérő: akit idegesít, hogy sokszor az Istenhez lyukadok ki, hogy sokszor a Bibliával vagy a vallásom egyéb elemével példálózok, tehát hogy rengeteg témába beleviszem a teológiát, az alaposan gondolja át, hogy akar-e velem mostantól beszélgetni. Sajálom, de igenis bennem van a vágy, hogy megosszam másokkal azt, amit én az Istentől kaptam.
Tudom, sértő leszek, és bunkó is vagyok, de nekem határozottan rosszul esik, ha így zajlik le a beszélgetés:
- Mond példát valamire, ami tökéletes!
- Ilyen példát minden keresztény (tényleg keresztény) tud mondani.
- Nem hiszem.
- Pedig az Isten az. Ő tökéletes.
- Szerintem nem.
- Szerintem pedig az ék lila, de attól még kék marad. És nem csak a társadalomnak, hanem KÉK MARAD!
- Utálom, hogy mindenből Istent hozod ki. Szarok az Istenre. Nem értek hozzá, nem akarok róla beszélni.
- Ha határozottan kijelented, hogy nem tökéletes, akkor azért érdekelne, miért nem...
- Mondom, nem értek hozzá, nem akarok róla beszélni.
Figyelem, ez nem szó szerinti idézet, de a lényege ez volt. Nem nevesítem, hogy kivel beszéltem (szerencsére elég sok ismerősöm van hozzá, hogy a személye titok maradhasson). Ezúton is elnézést kérek az illetőtől, de hozzátenném: igenis megbántott, és igenis értelmesebbnek gondoltam ilyen reakcióknál. ha kijelentjük, hogy Isten nem tökéletes, érveket várok a miértre. Erre nem válasz, hogy nem értek hozzá, nem akarok erről beszélni. Ha nem értek valamihez, nem jelentek ki róla egyetemes igazságokat. Bocsánat, egyszerüen NAGYON szarul esett.

Most látom, hogy "kis kétérőm" hosszabb lett, mint a bejegyzésem eredeti témája. Egy dologban biztos vagyok: a jövőm és Isten személye összekapcsolódik. Valahogy nagy szerepet fog benne kapni, alakuljon akárhogy. És mivel magasztos célra, fontos küldetésre, vagy hasonlókra vágyom, bizok benne, meg fogja mutatni az utat!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr721103041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stiegliz 2009.05.04. 22:19:07

1) nem így szolt a hangsúly.
2) az idézet valóban nem pontos
3) nem ez volt a kérdés. és ember által alkotott dolgokról volt szó, már ne haragudj, de hogy a jó édes bűnbánatba kerül ide már megint ISTEN?
!) valóban kék marad, de mi van azzal aki színtévesztő, neki LILA. :P
4) ha el akarsz érni valamit tenni is kéne érte, nem sok jóra vezet az önsajnálat, és a várakozás. A csodát nem várni kell, csinálni,. Tessék ezzel megint vitatkozhatsz, de ha nem hiszed el, és nem teszel érten. spec nem mozdulsz ki a szobából, nem fogsz látni, semmit. Remélem értesz.
utoljára, de nem utolsó sorba. ha megbántottalak, azt nagyon sajnálom, de ....! és továbbra is fenntartom. !

Ui: az , meg hogy nem úgy fejezek ki valamit ahogy gondolom , hanem más, de[ szuansznyi ] különbséggel ugyan azt jelentő szavakkal, és abba belekapaszkodsz, majd azon lovagolsz mikor észreveszem, vagy szólsz, és javítok rajta, és még mindig azon lovagolsz, ez azért gyerekes. valahogy többnek hittelek. hogy ezen felül tudsz emelkedni.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.05.04. 22:30:41

@Stiegliz:
1. Lehet. Alighanem igazad van.
2. Tényleg nem. Nincs is idézőjelben.
3. Ezt már megbeszéltük személyesen. Félreértetlek. Te ember által alkotott dolgokat kérdeztél, én úgy értettem: tökéletest a világban. Azt már letisztáztuk, hogy az ember hibázik.
4. Szerintem ez most éppen nem önsajnáltatás. Persze csinálhatnék úgy, mintha minden oké lenne, mint a legtöbb ember, de én BOLDOG akarok lenni. És mivel nem vagyok az, keresem az okokat.

U.I.: Ha valaki közli anyámról, hogy kurva, majd módosítja, hogy nem kurva, csak eltartott, ne csodálkozzon azon, ha morcos leszek. Te nem ezt csináltad, tudom. Csak az apró különbségek valami hasonlóak voltak, vagyis hasonlóan bántóak.
A másik: nem javítasz rajta. Ezen sem javítottál. Közölted, hogy nem így van, én meg fogadjam el.

Stiegliz 2009.05.04. 23:45:01

@Xinaf: ha Anyámat lekurvázzák, attól, még nem lesz az!
valóban nem, nem kérek bocsánatot, nem nem javítok rajta, és igen ez van.
Ez az én álláspontom. az a tiéd az igazság valahol félúton! KERESD MEG HA ÉRDEKEL!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.05.04. 23:47:14

Na jó, komment párbaj itt befejezve, ez a vita innentől személyesen folytatódik.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.05.07. 00:42:58

Stiegliz: Tök jó, hogy Xinaf nem nevesített, ugye? :D
Amúgy mit értettél tökéletes alatt? Mert ugye az eredeti kérdésre adott válasz csak ettől függ... //Például geometriailag a kör tökéletes.//
süti beállítások módosítása