Utolsó kommentek

Mert féltelek én, jövendő nemzedék

2009.09.25. 16:35 | Xinaf | 1 komment

Sok mindent nem értek a társadalomban.
Nemrég elmentem a Morrisons 2 nevezetű szórakozóhelyre. Még mindig utálom azt a helyet. A tömeg leírhatatlanul iszonyú, a zene kitépi a dobhártyám... Bikini koncert volt. Azért mentem oda. Arra kellet rájönnöm, hogy ha OSSIAN koncert lenne ott ingyen, akkor se mennék le mégegyszer.
Kicsit elötőrt belőlem a társadalmi undor.
Hihetetlen, hogy a korosztályom egyik rétegének természetes, hogy naponta lemegy egy szórakozóhelyre, ott elszar 40 ezret(!!!!), és ez tök normális úgy, hogy egy másik rétegnek azért kell melóznia húszévesen, hogy el tudjon végezni egy rohadt sulit, legyen kenyér az asztalon, stb.
Nem divat a kultúra, gyerekek!
Van, akinek a mentalitása, hogy buliról bulira. Nem érdkeli a társdalom, a világ, a körülötte élő emberek. Nem számít az irodalom, a nyelvünk, a történelmünk, a mondáink, nem számít neki az sem, mit jelent a Haza. Leszarja az erkölcsi értékeket, szexelni lehet.
Aztán ott van az árpádsávos turbómagyar réteg, akik meglovagoltak egy divathullámot, de fingjuk sincs valójában arról, hogy mi az: magyarnak lenni. Mert magyarnak lenni nem azt jelenti, hogy nem cigány vagy zsidó vagy. Ennél több, és kevesebb is. Azt tudja, ki Zeusz, de azt nem, ki Kalamona. Azt tudja, hogy az árpád-sáv ősi jelképünk, de azt nem, hogy mit jelképez a trikolor. Azt tudja, hogy Magyarország a magyaroké, de hogy ki a magyar, azt nem.
Csak azért nem adom át magam a búsulásnak, mert az egyik osztálytalimon történt valami. Mindig ezzel vigasztalom magam.
EBBEN a bejegyzésben olvasható egy rajongói vers, amit arról az osztálytársnőmről írtam, aki a mostani történetnek is a főszereplője. Aki iránt szerelmet soha nem éreztem, de többszörösen a múzsám volt, és talán lesz is.
Nos, amikor meséltem a talin, hogy Tomcattel készítettem interjút, azt kérdezte tőlem:
"Egy követ fújsz vele?"
Teljesen megdöbbentem. Nem a kérdésen, hanem a kérdés formáján.
Sírni tudtam volna, olyan örömet okozott a hölgy... pusztán a nyelvhasználattal.
Szóval, valami ilyesmi lenne a magyar nyelv. Ezért szép a nemzetünk kultúrája, ezért mondják, "Nyelvében él a nemzet"!
Ezúton is köszönöm neked, kisasszony, hogy ezt a kérdést hozzám intézted. Mert mindig eszembe jut, legnagyobb világutálatom közepette is, hogy a fiatalok, a korosztályunk, tehát a mi generációnk még hordoz értékeket.

"Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.
Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg."

Radnóti Miklós - Nem tudhatom (részlet)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr331406789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.09.27. 23:05:16

Ilyenkor mindig felmegy bennem az elitista pumpa. Csúnya, rossz szokás, amiről igyekszem leszokni, mert kedvet kap tőle az ember a zsarnoksághoz és mások kevésbé-ember számba vételéhez - de attól még értem, mit érzel.
süti beállítások módosítása