Utolsó kommentek

Nyomoroncok

2008.10.07. 22:37 | Xinaf | Szólj hozzá!

Ma betértem vásárolni egy boltba. Na kitaláljátok, mi történt? Nem, nem találjátok ki, mert az ember azt hinné, ilyen nincs! Egy jelenséggel találkoztam, amit csak nyomoroncként szeretnék emlegetni.
A nyomoronc olyan ember, aki osztja az észt, lényegtelen hogy ismerőssel vagy ismeretlennel hozza össze a jósors. Na, egy ilyen művelte az ámokfutást ma este is.
Beállok a kasszánál kígyózó sorba. Nem voltak vészesen sokan, de még így is dühítő volt, hogy a dekoratív eladónőnek egy vén papy mondja a mondókáját. Enyhén fejeztem ki magam, megpróbálom úgy leírni, hogy ti is átérezzétek amit én.
Szóval emberünk áll az eladónő elött, és éppen hosszú körmondatokban fejtegeti, hogy mi is a szerelem. Értitek? Emberek állnak sorba, sietnének haza, mivel már este kilenc óra felé járt az idő, a nyitvatartás a végéhez közeledik, ez meg a SZERELEMRŐL dumál. Legalábbis én erre figyeltem fel, valószínüleg hosszú bevezetés is volt elötte.
No, mögöttem kezd lincshangulat kialakulni, az eladónő kétségbeesetten kommunikál a leendő vevőkkel (azaz diszkréten pofákat vág), papy pedig tovább magyarázza, milyen is a valódi szerelem.
Legalábbis gondolom, mivel én személy szerint nem mertem odanézni, se hallgatózni (bár azt nem kellet, papy szinte üvöltött!) mivel nem szerettem volna hangosan röhögni.
Nem példátlan az eset, sokan akarnak nevelni engem is. A blahán a csöves, aki cigi és pénz tarhálás közt elmeséli, hogy ő voltaképpen tanár volt, és elkezd vizsgáztatni, a kocsmai nyomoroncok, akik elmesélik az egész életpályájukat... csak azt nem értem, miért állok vele szóba?
Azért, mert nem tett semmi rosszat. Társaságra vágyik. Csak éppen senkije nincs. És én képtelen vagyok 101.-ként is belerugni. Csak néha, különös pofátlanság esetén durran el az agyam, mint a mai boltos példánál.
Mára ennyi, szar operációs rendszerrel rendelkező gépről írok, eddig kétszer fagyott le, szóval ez egy harci sebeket szerzett bejegyzés.
Holnap írok a 21. születésnapomról, és sok egyébről is olvashattok majd tőlem az elkövetkezendő napokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr70702062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása