Utolsó kommentek

Iskolai beszámoló

2009.09.11. 16:06 | Xinaf | Szólj hozzá!

Sokan kértétek, leírom azt a beszámolót, amit osztályfőnök kért. Használjátok mintának, szerintem nem rossz írás! A forrás hozzá EZ.

A nyár egy pillanata

avagy: Egy buli hiteles története

 2009. augusztus. 6.-a. A pontos idő 19:20. Itt ülök a kelenföldi buszpályaudvaron, Ottó társaságában, és azon gondolkodom, mit keresek én itt? Hát persze… megint buli lesz. A Telken, ami voltaképpen Zoli keresztapjának a budatétényi háza, és a hozzá tartozó kert. Mi mindig Teleknek hívtuk. És most a többieket várjuk. Az ilyen bulik előtt mindig rejtély számomra, kik is lesznek ott. Befut a csoport nagyobbik fele. Zoli, a házigazda, Csilla és Livi, a hölgyek képviseletében. Amikor megkérdezem, hogy várunk-e még valakit, két nevet is mondanak: Ádám és Démon. Ők még nincsenek itt, de azt ígérték, eljönnek. No persze Ádám mindig késik. Miért pont most ne késne? Eredetileg semmi kedvem nem volt az egészhez. Most már valamivel több van. Ahogy várjuk a két későt, egyre nagyobb röhögések jelzik a várakozónak: itt bulira készülő fiatalok vannak! Befut Démon és Ádám is. És szerencsére a busz is. Mehetünk. A lányoknak nincs bérlete. Ez kínos, akkor jegyet kell vegyenek. Hajrá csajok!  
Mint megtudom az utazás alatt, Csilla kész törleszteni az adóságát. Először nem értem, miről is van szó, de aztán beugrik: hát persze, megjelentek Esztiről azok a képek. Zolival fogadtak, egy rekesz sörbe. Legalább lesz egy rekesz sörünk! Amúgy is csak 3 bor pihen a táskákban, hét emberre ez édes kevés! És végre megérkezünk. Eljött a leszállás pillanata.  
Csilla tényleg megvette azt a 24 sört… Zoli pedig lelkesen jelenti ki, hogy ennek ma bizony el kell fogynia. Mindnek. No, emiatt nem aggódom.
Végre a Telken vagyunk! Beindítjuk a Hűtőt, ami nem más, mint egy hidegvízzel megtöltött kád. Igazi nomád hagyomány ez már nálunk. Sörök, bor, stb. betesz. Majd kivesz. Beszélgetés, iszogatás.
A Telkes bulik mind ugyanúgy kezdődnek. Ülünk körben, sör és bor a kezekben, beszélgetünk. Most éppen Livivel társalgok arról, hogy vajon tényleg igaz-e a Finn-Magyar rokonság. Szerinte nem. Én nem szívesen nyilvánítok véleményt. Már elfogyott a sörök harmada. Haladunk kérem! Mi? Hogy lehetetlen 15 száll ropit megenni egy perc alatt? Oké, fogadjunk, hogy megcsinálom. Tétet is akarsz, Zoli? Rendben, akkor a vesztes egy száll alsógatyában folytatja a bulit innentől. Ádám, te is beszállsz? Óra indul!
Nyertem. A két srác álmélkodva vetkőzik boxerre. A buli folyik tovább.
Livi enyhén berúgott. Most azt meséli, hogy ha bántanánk, akkor telefonálna a pasijának, aki kommandós, és az 10 perc múlva itt lenne, és akkor nekünk annyi. Persze, Győrből max. 10 perc az út. Megszakadunk a röhögéstől. Utána kicsit komolyabban dumálunk. Majd elfogy a sör. Meg az erőnk is. Éjfél is elmúlt. Aludni kéne… Csilla rendes. Felajánlja, hogy terítsük le a hálózsákját, elférünk alatta ketten is, bent a házban. Elfogadom. Reggel kilenc körül kelek. Mire feleszmélek, már tizenegy óra is elmúlt. Nekem mennem kell edzésre! Livi is siet. Együtt ülünk fel a hazafele vivő buszra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xinaf.blog.hu/api/trackback/id/tr841375376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása